Университетска болница Майчин дом се надява, че Столичната лекарска колегия

...
Университетска болница Майчин дом се надява, че Столичната лекарска колегия
Коментари Харесай

Майчин дом напомня, че БЛС не е синдикат на болничните шефове

Университетска болница " Майчин дом " се надява, че Столичната лекарска гилдия няма да се трансформира в профсъюз на болничните шефове.

Позицията на лечебното заведение е по отношение на декларация от 14 септември на ръководителя на Управителния съвет на СЛК доктор Ваньо Видков, който декларира, че не следва да се разрушава с лека ръка имиджът на потвърдени експерти като шефа на " Майчин дом " Иван Костов.

По този мотив от лечебното заведение напомнят, че още на 15 май тази година към Столичната гилдия на БЛС бее бил изпратен формален сигнал по отношение на протичащото се в " Майчин дом ". Били са изложени притеснителни данни, свързани с метода, по който болничното заведение се ръководи, както и е обявено за нарушавания и систематични проблеми по отношение на действието на " Майчин дом ".
 Университетските лечебни заведения: Обвиненията към
Университетските лечебни заведения: Обвиненията към " Майчин дом " са нездравословни

Настояват да се спре с общественото уронване на престижа на лечебните заведения и техните управления

Предоставена е информация за установените нарушавания в Одитен отчет за интервала 01.01.2020 година - 31.05.2022 година на Звено " Вътрешен одит " на Министерство на здравеопазването, високото текучество на квалифицирани фрагменти, нарушавания при отчисления при услугата " Избор на екип ", активността на " Майчин дом - медицински център ", назначаваните лица и за гражданските контракти, които се подписват с част от тях, неуточнената Методика за погашение на интензивни процедури 3 и 4, систематичен тормоз върху началника и чиновниците на КАИЛ, проблемите, свързани със специализантите, в това число и за събитието, че в конкурсна комисия за място за специализант по " Анестезиология и интензивно лекуване " присъединяване е взело лице без здравно обучение, което е оценявало медицинските знания на претендентите.

От " Майчин дом " акцентират, че в продължение на пет месеца доктор Видков не е дал отговор на подадения сигнал.

Столичната лекарска гилдия не е взела отношение и при оповестението на тревожни данни за ръководството на " Майчин дом " под управлението на Иван К остов, като затварянето на шест клиники; съществуващата Трета гинекологична клиника не дава отговор на медицинския стандарт по " Акушерство и гинекология ", няма задоволителен личен състав и размер работа, без значение че и все още има позволение за III равнище на компетентност; получаваните от изпълнителния шеф отчисления в размер на 20% от всички немедицински услуги, предоставяни от болничното заведение, в това число паркинг, вип стаи, удостоверения за бащинство и прецизен част на раждане, учебно заведение за родители и доста други; съществуване на 111 незаети щатни места, представляващи съвсем 1/5 от всички щатни места в болницата; съществуването на трудов контракт на изпълнителния шеф Иван Костов с болница " Шейново ", до момента в който извършва длъжността изпълнителен директор; сключването на неопределен цивилен контракт с дъщерното сдружение на болничното заведение - " Майчин дом - медицински център " и тежка диспропорционалност сред присъединяване на Иван Костов в предоставените медицински услуги и получените възнаграждения; своеволно разпределение от изпълнителния шеф на ДМС за управителния състав на болницата; приемането на заем от шефа в размер на 570 000 лв. от лице, което съучастник и шеф на сдружение, което след това е оповестено за реализатор на социална поръчка с възложител " Майчин дом " ; свързани безпричинно получени средства по клиничната пътека за асистирана с робот хирургия; съществуване на свързани лица при осъществяване на конкурентна активност от изпълнителния шеф в частната клиника " Фемиклиник " ; нарушавания при потреблението на роботизираната хирургична система " Да Винчи " ; неясноти по отношение на академичното минало и сегашния статус на изпълнителния директор; назначение на деца и родственици на близки до изпълнителния шеф, в това число на началници на клиники в ръководената от него болница.
 Лекари зоват
Лекари зоват " Майчин дом " да не се трансформира от реликва в пустиня

Медиците недоволстват, че облагата на шефа е в пъти повече от тази на болничното заведение

В мнението се показва, че Столичната лекарска гилдия не е обърнала внимание и на изнесените данни за действителното финансово положение на болница, в това число на събитието, че облагата на най-голямата АГ болница в страната е в размер на малко над 100 000 лв., което е в пъти по-малко от възнагражденията на изпълнителния й шеф, както и че все още болничното заведение има над 6 000 000 лв. отговорности, от които над 700 000 лв. просрочени отговорности.

" Не се обезпокоихте и когато лице, което няма нито един ден опит в региона на анестезията и реанимацията в акушерството и гинекологията, бе назначено за Началник на КАИЛ и му бе поверена отговорността за три реанимации и всички операционни зали. Нищо от гореизложеното не Ви разтревожи, само че видно от публикуваната декларация, разтревожиха Ви вредите върху имиджа на потвърдения експерт Иван Костов ", регистрират от " Майчин дом ".

Те питат на какви доказателства ръководителят на УС на СЛК основава позицията си в отбрана на управлението на " Майчин дом ".

" Българският лекарски съюз не е профсъюз на болничните шефове . Целите на организацията не са да пази категорично изпълнителни шефове и управителни фрагменти в системата на опазването на здравето, нито да гради имиджа им, в това число посредством разпращането на заявления до медиите, а да пази професионалните права, ползи и достолепие на своите членове ", акцентират от лечебното заведение.
 Медици от
Медици от " Майчин дом " излязоха на митинг пред Народното събрание

Те упорстват шефа на лечебното заведение проф. Иван Костов да бъде отстранен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР