Университетът в Оксфорд си върна първото място в годишната класация

...
Университетът в Оксфорд си върна първото място в годишната класация
Коментари Харесай

Оксфорд пак е британски университет №1 в годишната класация на Таймс

Университетът в Оксфорд си върна първото място в годишната ранглиста на " Таймс " и " Сънди таймс " за най-хубаво висше  образователно заведение в Обединеното кралство.

След 12 годишно спиране Оксфорд още веднъж е отпред в класацията, изпреварвайки миналогодишния отличник шотландския Сейнт Андрюс, а също Кеймбридж и London School of Economics.

Класацията се прави въз основата на редица фактори, включващи равнище на преподаване, удовлетворение на студентите и какъв брой дипломирани си намират незабавно работа или не престават сполучливо образованието си, предава БНР.

Авторката на класацията Зоуи Томас е представена от вестник " Оксфорд мейл " да споделя, че главната причина Оксфорд да изпревари останалите е извънредно ниското съответствие студенти/преподаватели. В Оксфорд се падат по 10,5 студенти на учител.

Томас добавя, че изключителната работа в университета по имунизацията на " АстраЗенека " против Covid-19 също не е за подценяване, само че това не е било част от употребяваната методология при оценяването.

Списък на челната десетка:

1 OXFORD

2 ST ANDREWS

3 CAMBRIDGE

4 LONDON SCHOOL OF ECONOMICS

5 IMPERIAL

6 DURHAM

7 UNIVERSITY COLLEGE LONDON

8 UNIVERSITY OF BATH

9 UNIVERSITY OF WARWICK

10 UNIVERSITY OF EDINBURGH

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР