Университетът по хранителни технологии учредява Бизнес университетска асоциация в хранителната

...
Университетът по хранителни технологии учредява Бизнес университетска асоциация в хранителната
Коментари Харесай

УХТ учредява асоциация за реална връзка с бизнеса

Университетът по хранителни технологии учредява Бизнес университетска асоциация в хранителната промишленост и туризма, която да реализира действителна връзка на науката с бизнеса. Това съобщи на конференция във висшето образователно заведение през днешния ден ректорът проф. д.т.н. Кольо Динков.

30 водещи структуроопределящи компании в областта на хранителната промишленост и туризма са удостоверили, че се включват в асоциацията. Учредяването ще се състои на 11 октомври 2018 година от 14 ч., като част от тържествата, с които Университетът по хранителни технологии отбелязва своята 65 годишнина.

Основната цел на асоциацията е обезпечаването на финансов запас за повишение на квалификацията на университетските преподаватели съгласно всички модерни трендове в бранша. „ Ние считаме, че това е належащо за развиването на университета и за повишение качеството на образование на нашите студенти, без значение от обстоятелството, че работим в посока на повишение на квалификацията на преподавателите ни и до момента – единствено през тази година 112 преподаватели са се обучавали отвън България “, уточни проф. Динков. Целта на асоциацията е да подкрепя и наличието на наши академични преподаватели на разнообразни изложби и бизнес конгреси, както и гостуването на водещи европейски преподаватели в УХТ.

Искаме да върнем остарялата процедура представителите на водещите компании от хранителната промишленост и туризма да вземат участие като членове на държавните ни изпитни комисии, уточни още ректорът на УХТ проф. Динков. Те ще са хората, които ще задават и настоящите тематики за дипломни работи на студентите. Асоциацията ще подкрепя още активността на университета, тъй че образователните проекти да бъдат изготвяни взаимно с бизнеса.

УХТ отбелязва с още една сериозна демонстрация юбилея си. На 11 октомври от 10 ч. ще се открие 65-та юбилейна научна конференция с интернационално присъединяване „ Хранителна просвета, техника и технологии 2018 “, заяви зам.-ректорът чл.-кор. проф. Стефан Драгоев. Висшето образователно заведение продължава традицията на съществено интернационално присъединяване и научни новости - 156 учени от 26 университета и научно-изследователски институции ще вземат участие с отчети в 6 посоки на хранителната просвета, техника и технологии.

За първи път в Университета по хранителни технологии се работи по толкоз важен брой научни планове - 7 настоящи и още 2 научни плана за над 1 млн. лева по фонд „ Научни проучвания “, стана ясно още на конференцията, която управлението на висшето образователно заведение даде. УХТ продължава работата си по това да подтиква млади научни служащи като е одобрило с вътрешни състезания 15 тематики.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР