United Group и Parallel Wireless се споразумяха да направят технически

...
United Group и Parallel Wireless се споразумяха да направят технически
Коментари Харесай

Vivacom ще проведе технически тестове на ORAN технологията в България

United Group и Parallel Wireless се споразумяха да създадат механически проби на новата технология – отворена мрежа за радио достъп (ORAN) – в България, като употребяват мрежата на Vivacom.

Базираната в Съединени американски щати компания Parallel Wireless е водещ снабдител на технологията ORAN, която обгръща мрежи от всички генерации, в това число 2G, 3G, 4G, 5G. Техническите проби в България ще включват ORAN 2G, 4G и 5G в клъстер от базови станции, които ще показват сполучливото осъществяване на ORAN мрежи както в градска, по този начин и в едва обитаема среда. Целта е да се показва мобилна услуга с еквивалентно или усъвършенствано качество, в съпоставяне със съществуващите обичайни мрежи за радиодостъп (SRAN). Ще бъдат извършени лабораторни и полеви проби, с цел да се подсигурява, че технологията може да работи на територията на страната и в съществуващата мрежа на Vivacom.
-->
„ ORAN уголемява избора на снабдители и опциите за по този начин нужните нововъведения в бранша на мобилните радиомрежи “, съобщи Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom. „ Технологията ще обезпечи еластичност и конкурентоспособност за операторите и по-добри услуги за клиентите. Надяваме се, че тези механически проби ще бъдат първата стъпка от навлизането на технологията ORAN в България “, добави Андреев.

Доскоро мобилните оператори можеха да разчитат на стеснен брой снабдители за обезпечаване на цялостната мрежова инфраструктура, в това число хардуер и програмен продукт. ORAN разделя хардуерните и софтуерните съставни елементи и по този метод обезпечава еластичност на мобилните оператори да построяват мобилните мрежи, като употребяват съставни елементи от разнообразни снабдители.

„ България е отлично място за показване на преимуществата на ORAN, демонстрирайки гъвкавостта и адаптивността на технологията. Това дава независимост на United Group и Vivacom да избират разнообразни снабдители, а не да са принудени да се обвързват единствено с един “, сподели Стив Папа, създател и основен изпълнителен шеф на Parallel Wireless.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР