Унищожаването на иранското консулство в Сирия,, рискува да прерасне в

...
Унищожаването на иранското консулство в Сирия,, рискува да прерасне в
Коментари Харесай

Иран може да атакува Израел до 48 часа

Унищожаването на иранското консулство в Сирия,, рискува да прерасне в огромна война в района.

Това оповестяват медии в Близкия изток, съгласно които американското разузнаване Централно разузнавателно управление на САЩ е предизвестило Израел да чака боен отговор от Иран до 48 часа.

По-рано висши чиновници в Иран реагираха на офанзивата, като обявиха, че с траната им към този момент има цялостното право да отговори на офанзивата на Израел против тяхното консулство.

Твърди се, че Иран възнамерява комбинирана офанзива с " дъжд " от дронове и ракети, изстреляни от неговите бази на стратегически места в Израел, съгласно Al Mayadeen.
 Иран обмисля по какъв начин да отговори на Израел, без да ескалира войната
Иран обмисля по какъв начин да отговори на Израел, без да ескалира войната

Техеран може да отприщи своите групировки против американските сили и да ги употребява, с цел да удари непосредствено Израел

Ударът от понеделник, който умъртви двама ирански генерали и петима военни съветници в комплекса на иранското посолство в Дамаск, идва в миг, когато Израел форсира дългогодишна акция против Иран и въоръжените групировки, които поддържа. Иранският висш водач

Иран може да отприщи своите групировки против американските сили и да ги употребява, с цел да удари непосредствено Израел или да ускори нуклеарната си стратегия, която Съединените щати и техните съдружници от дълго време се стремят да овладеят.

Американски чиновници споделиха, че наблюдават от близко, с цел да видят дали, както в предишното, подкрепяни от Иран прокси войски ще нападат американски сили, основани в Ирак и Сирия , след израелския удар в понеделник.

Подобни ирански офанзиви престанаха през февруари, в Йордания с десетки въздушни удари по цели в Сирия и Ирак, свързани с Корпуса на гвардейците на иранската гражданска война и милициите, които той поддържа.
 Иран се закани да отмъсти за убитите генерали
Иран се закани да отмъсти за убитите генерали

Изявление на иранския президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР