Уникредит за поредна година е номер 1 на българския пазар,

...
Уникредит за поредна година е номер 1 на българския пазар,
Коментари Харесай

Уникредит е №1 за 2020 г., ДСК е №2 от 18-те банки у нас - slava.bg

Уникредит за поредна година е номер 1 на българския пазар, макар сливането на втората по величина Банка ДСК с някогашната шеста по мярка Сосиете Женерал Експресбанк, сочат оповестените в 18 часа, след съвещанието на Управителния съвет данни на Българска народна банка за 2020 година Това е знак, че промяната на поколенията в двете най-мащабни кредитни институции у нас е била по-успешна в притежаваната от италиански притежател, в сравнение с в подразделението на унгарската ОТР. В ДСК за първи път в историята има задграничен ръководещ.

Третата позиция остава за ОББ, а четвърта е амбициозно увеличаващата темпото си Юробанк/Пощенска банка. Първа група се затваря от Първа капиталова банка. Така тя е най-големият български трезор. Райфайзенбанк за поредна година не съумява да възвърне позициите си в групата на водачите на пазара, която имаше при предходното си ръководство. В класацията следват три български по благосъстоятелност банки - ЦКБ, държавната ББР и Алианц. В Топ 10 последна остава Прокредит банк.

Отново вълнуващата се в спор сред притежателите Инвестбанк - единствената, непреминала нито българските, нито европейските проби, остава на 11-о място. Веднага след нея се подреждат към този момент частната Общинска и Българо-американската кредитна банка на Цветелина Бориславова - още една българска тройка по класификация в класирането. Последната 18-та позиция е за Токуда.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР