Уникална научна конференция Физика и теология - вчера и днес

...
Уникална научна конференция Физика и теология - вчера и днес
Коментари Харесай

Конференция помирява Бог с физиката

Уникална научна конференция „ Физика и теология - през вчерашния ден и през днешния ден ” стартира в Пловдивския университет през днешния ден в 14 часа. В нея физици от цяла Европа ще опитат да свържат точната просвета с концепцията за Бог. Организатор на събитието е проф. доктор Тодорка Димитрова от Физическия факултет на ПУ. Част от другите участници са проф. Барбара Хеленслебен, доктор Гидо Верговен, доктор Антоан Вайс, доктор Арнолд Бенц, доктор Ралф Бергман, доктор Люба Панайотова и други

Повод за конференцията е книгата със същото заглавие на доктор Тодорка Димитрова, доктор Дитер Хатроп и доктор Антоан Вайс. Д-р Хатроп е изтъкнат физик и теолог. „ Проведохме преди повече от година опит, който сподели интерференция при прекосяването на единствено един фотон през два отвора. Това е мъчно обяснимо. В пространството фотонът се държи като вълна, а при среща с материя - като парченце. Експериментът провокира извънреден интерес в чужбина - даже имаме претенции книгата, която е на немски, да бъде преведена ”, сподели проф. доктор Тодорка Димитрова.

Конференцията стартира с представянето на тази книга. Д-р Димитрова напомня, че класическата физика освен че не разрешава случайности, само че и от нея следват заключения за причинно-следствена връзка от всички събития, които приказват за съществуването на орис. „ Д-р Антоан Вайс написа в книгата, че тази логичност не разрешава на самия Създател да има независимост над своето създание ”, споделя доктор Тодорова. В царството на фотоните и квантовата физика няма съдба и всичко е доктрина на вероятностите. Книгата и опитът са представени доста пъти в чужбина и има претенции за превода <210> на други езици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР