Унгарското правителство ще подпише споразумение с Обединените арабски емирства за

...
Унгарското правителство ще подпише споразумение с Обединените арабски емирства за
Коментари Харесай

Орбан иска да превърне Будапеща в Дубай

Унгарското държавно управление ще подпише съглашение с Обединените арабски емирства за построяването на упорит комплекс за недвижими парцели в столицата, съобщи Агенция Франс Прес.


Проектът има за цел да модернизира железопътната гара и покрайнините ѝ, които сега са съвсем изоставени, на стойност 5 милиарда евро.

Властите имат намерение да продадат земята, ситуирана близо до центъра на столицата, на частен индивид, определен от емирствата, " без да афишират търг ".

В подмяна на тази инвестиция, разказана като " от огромно значение ", Унгария се ангажира да извърши инфраструктурни действия " на стойност минимум 800 милиона евро ".

По този метод министър-председателят Виктор Орбан продължава своята спорна стратегия за огромни строителни работи за смяна на образа на града, чийто исторически център е включен в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

В този бастион на локалната съпротива неговите съперници не гледат благосклонно на този нов план.

" Не знаем какво тъкмо ще построи вложителят ", съобщи пред пресата зеленият кмет Гергели Карачони, дружно с други локални определени представители.

Като се застъпва за по-малко небостъргачи и повече зелени площи, той би желал да трансформира този мегаполис с 2,6 млн. поданици, който притегля летовници и туристи, в " по-приветливо и по-екологично място ", изясни той.

Според анкета измежду хиляда поданици, извършена през декември от институтите " Медиана " и " Изследователски център 21 ", 61% от популацията на столицата се опълчва на самодейността.

Тези проекти бяха разкрити за първи път през ноември от проверяващия уеб страница Vsquare, който е профилиран в Централна Европа. Според известията планът, предоставен на групата за недвижими парцели Emaar Properties, планува построяването на 220-метров небостъргач, което надвишава оптималната позволена височина от 90 метра.

През декември министърът на строителството Янош Лазар отбрани плана, като го назова " макси-Дубай " в отговор на известията в пресата за " мини-Дубай ".

Резултатът " няма да бъде несъвършен ", настоя той: това е план от международна класа, който ще се издигне от земята. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР