Повече от един път ми се искаше да отнема живота

...
Повече от един път ми се искаше да отнема живота
Коментари Харесай

Грайнър: В руската колония се чувствах по-нисша от човек, обмислях самоубийство

" Повече от веднъж ми се искаше да лишава живота си. Толкова доста желаех да напусна това място ". Това описа за престоя си в съветска наказателна колония американската баскетболистка Бритни Грайнър.


Считаната за една от най-хубавите баскетболистки в света бе задържана през февруари 2022 година на летище в Москва за притежанието на канабисово масло. Впоследствие тя бе наказана на 9 години затвор и прекара 10 месеца в наказателна колония, преди Съединени американски щати и Русия да създадат замяна на пандизчии и тя да се прибере вкъщи.

" Докато претърсваха саковете ми, сърцето ми потъна до земята. Краката ми се подкосиха. Мислех си, че това е краят на живота ми ", показа Грайнър, която описа за изискванията в съветския затвор. " В килията има дребна разнебитена мивка, която тече и е покрита със пластове прахуляк, нечистотия, мазнотия и кръв. Имах две тениски, два потника и един чифт обувки. Разкъсах едната тениска, с цел да се разчиствам с нея. Използвах я като тоалетна хартия. Тоалетната бе една мръсна, мръсна дупка в земята, покрита с фекалии. В тези моменти се усещах по-нисша от човек ".

" Накараха ме да напиша писмо до Путин, на съветски. Трябва да желая амнистия и благодаря на великия им водач. Не желаех да го върша, само че в това време желаех да се прибера вкъщи ", добави Грайнър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР