Унгарският външен министър Петер Сиярто, след като обсъди политиката на

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто, след като обсъди политиката на
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ бе посъветван да не се намесва във вътрешните работи на Унгария

Унгарският външен министър Петер Сиярто, откакто разиска политиката на Будапеща по отношение на Украйна с американския дипломат Дейвид Пресман, посъветва последния да не се намесва във вътрешните работи на Унгария.

„ Абсолютно несвоевременно е какво мисли той или който и да е различен дипломат за политическите процеси в Унгария, тъй като това не ги визира... Ако желае да прекарва време в Унгария, критикувайки дейностите на държавното управление, определено от болшинството от унгарците и получило заем на доверието на унгарския народ, ще му бъде мъчно да усъвършенства връзките сред дветестрани “, - сподели Сиярто.

Министърът акцентира, че посланикът не би трябвало да излиза отвън пълномощията си.

„ Ние не приветстваме шефовете и кураторите, които са изпратени тук, коства ми се, с цел да ни учат по какъв начин да живеем в нашата страна. Тези времена отминаха. Искаме повече почитание към унгарците, даже и от посланиците. ”

– означи Сиярто.

Будапеща постоянно е атакувана от Вашингтон за отхвърли да се причисли към антируската коалиция на западните страни. Унгарските управляващи отхвърлят да разрешат военни доставки за режима в Киев да минават през тяхна територия и не желаят да образоват украински бойци в бази на унгарската войска.

По-рано министър председателят Виктор Орбан предизвести Вашингтон и Брюксел, че прекратяването на унгарско-руското съдействие в енергийния бранш е изключено. Той означи, че европейската стопанска система страда в пъти повече от антируските наказания, в сравнение с американската.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР