Унгарският тенисист Фабиан Марожан изрази радостта си от факта, че

...
Унгарският тенисист Фабиан Марожан изрази радостта си от факта, че
Коментари Харесай

Фабиан Марожан: Радвам се, че съм в София и имам възможност да играя тук

Унгарският тенисист Фабиан Марожан изрази насладата си от обстоятелството, че има опцията да играе на Sofia Open 2023 и си пожела да доближи колкото се може по-напред в шампионата.

Световният №62 към този момент се класира за четвъртфиналите в " Арена София " след доста сложна трисетова победа против първия първенец в историята на конкуренцията у нас Роберто Баутиста Агут.

На конференция след края на дуела унгарецът призна, че в края на срещата е имало много нерви, защото той пропусна да завърши мача при 5:4 в своя изгода и в последна сметка се наложи да мине през тайбрек по пътя си към триумфа.

" Започнах в действителност добре в първия сет, само че внезапно всичко се промени – изясни международният №62. – Той стартира да играе по-добре. Това е тенис, обикновено е. Третият сет беше малко чудноват, Агут заигра мощно, само че съумях да се консолидирам и съм благополучен, че в края на мача завоювах ", разяснява Марожан.

" Имах 3 шанса да приключа мача, само че не ги използвах. Агут е отличен състезател, мощен е душевен, в никакъв случай не е елементарно да затвориш мач, най-после бях и нервозен. Казах на треньора си, че в случай че изгубя дуела, ще счупя ракетата си. В тайбрека се показах солидно, пробвах се да бъда по-агресивен в даден миг, а при 6:3 към този момент бе друго ", добави той.

В спор за място на полуфиналите в София втората ракета на Унгария ще се изправи против поставения под №4 в шампионата Ян-Ленард Щруф от Германия.

" Предстои ми мач с Щруф. Вече съм играл с него в Братислава и го победих. Ще се опитам да дам най-хубавото от себе си и се надявам да го победя. Радвам се, че съм в София и имам опция да играя тук. Ще се опитам да играя допустимо най-добре и да печеля на следващия ден, с цел да продължа колкото се може по-напред ", приключи Фабиан Марожан.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР