Унгарският премиер Виктор Орбан обяви френския президент Еманюел Макрон за

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обяви френския президент Еманюел Макрон за
Коментари Харесай

Защо Орбан и Салвини се обявиха за опоненти на Макрон

Унгарският министър председател Виктор Орбан разгласи френския президент Еманюел Макрон за главния си съперник в Европа.

"Сега в Европа има два лагера и отпред на единия от тях е Макрон. Той е отпред на политически сили, подкрепящи имиграцията.

А от другата страна сме ние, които желаеме да спрем незаконната имиграция ", съобщи Орбан след среща в Милано с италианския вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини.

На въпрос дали неговата партия ФИДЕС ще излезе от десноцентристката Европейска национална партия - най-голямата в Европейския парламент, Орбан изрази предпочитание ЕНП да "застане на наша страна и на страната на народите в Европа ".

Във видеото вижте митинга против визитата на Орбан в Милано

Европейски Съюз се нуждае от нова Европейска комисия и нов парламент, които да се разгласят в отбрана на границите и за прекъсване на миграцията, сподели още Орбан.

На общата конференция след срещата унгарският министър председател акцентира, че сигурността на Европа зависи от триумфа на Салвини. Според Орбан, чието дясно държавно управление издигна по южната си граница ограда против мигранти, Салвини е първият началник от страна от Средиземноморието, потвърдил, че "миграцията може да бъде спряна по море ".

От своя страна Салвини прикани Франция да прояви повече "солидарност и възприятие " във връзка с миграцията и да приключи политиката си да стопира мигрантите, които желаят да влязат на френска територия през граничния пункт Вентимиля.

Френският президент Еманюел Макрон "е първият, който би трябвало да прояви взаимност и възприятие, отваряйки отначало границата при Вентимиля ", сподели Салвини.

Италия стана през последните месеци съществена дестинация за мигрантите от Африка, потеглили към Европа.

На срещата си Салвини и Орбан разискаха основаването на общ фронт против миграцията, който да се опълчи на промигрантската политика, подкрепяна, съгласно тях, от френския президент Еманюел Макрон и американския милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос, написа английският в. "Гардиън ".

"Европейските избори идват. Искаме да променим доста неща ", съобщи Орбан, наблягайки, че Унгария и Италия са част от групата европейски страни, които желаят да защитят границите си.

Унгарският министър председател, който Салвини назова собствен модел за подражателство, е измежду най-враждебно настроените към миграцията европейски водачи и наподобява като натурален съдружник на италианския министър, отбелязва в. "Гардиън ", като отбелязва, че двамата обаче имат разлики по въпроса за разселването на мигрантите. Италианският водач желае разселването им в европейски страни, а Орбан е на страната на Чехия, Полша и Унгария, които се опълчват на това.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че Орбан и Салвини с право гледат на него като главен съперник в Европа

по въпроса с мигрантите.

"Няма да отстъпя пред националистите и тези, които възхваляват словото на омразата. Ако са видели в мое лице главния си съперник, имат право ", съобщи той в Копенхаген в отговор на журналистически въпрос. Френският президент е на двудневно държавно посещаване в Дания.

Макрон добави, че през идните дни и месеци ще би трябвало да бъдат взети решения по мигрантския въпрос, което допуска "сериозност и отговорно отношение ", и прикани европейците "да останат правилни на полезностите си като правото на леговище ".

France's Macron says he is 'main opponent' to anti-immigrants Orban, Salvini https://t.co/jFQpnhnx2A pic.twitter.com/dBsl1rbIDo
— Reuters Top News (@Reuters) August 29, 2018
Според италиански медии в Милано, където Салвини и Орбан разговаряха, се е обрисувала италиано-унгарска ос. Идеята е да се сътвори в Европа един съюз, който да сложи в ъгъла социалистите и демократите, да промени Европейски Съюз в името на сигурността и да покаже, че мигрантите може да бъдат блокирани, преди да дойдат на европейските крайбрежия.

В. "Кориере каузи сера " дефинира съюза сред Орбан и Салвини като чудноват и напомня, че против срещата Салвини-Орбан имаше през вчерашния ден и огромен митинг в Милано. Каналът за връзка сред Италия и Унгария е обект на възходящо внимание в Европа, където се чака да стартират маневри за позициониране с оглед изборите за Европейски парламент, добавя изданието.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР