Унгарският министър-председател Виктор Орбан заплаши да наложи вето върху ,

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заплаши да наложи вето върху ,
Коментари Харесай

Орбан заплаши с вето бюджета на ЕС заради върховенството на закона

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заплаши да наложи несъгласие върху, свързващо дълготрайния бюджет на блока с механизъм, изискващ страните да съблюдават европейските правила за народна власт, оповестяват унгарските медии.
Европейският съвет съобщи по-рано, че е реализирано авансово съглашение сред Германия, която ротационно ръководи Европейски Съюз, и Европейския парламент за седемгодишния бюджет от 1,1 трилиона евро, както и пакет за облекчение на последствията от ковид от 750 милиарда евро.
 Унгария видя консенсуса за промени в изискванията на еврофинансиране като изнудване Унгария видя консенсуса за промени в изискванията на еврофинансиране като изнудване
Унгария с корав звук нападна като " неприемлива " краткотрайна договорка на Европейски Съюз за обвързване на дълготрайния бюджет на блока с механизъм, който и...
Но съгласно унгарския новинарски уебсайт mandiner.hu, Орбан е заплашил да наложи несъгласие върху пакета в писмо, изпратено до немското председателство и други европейски водачи, в случай че заплащането на бюджетни средства на държавите-членки зависи от правилата на върховенството на закона.
Унгарското държавно управление не отговори на настояването на Агенция Франс Прес за обстоен коментар, показва БГНЕС.
През юли водачите на Европейски Съюз се съгласиха да обвържат отпущането на антикризисни средства за справяне с пандемията с правилото на върховенството на закона.
Евродепутатите се оплакаха, че наредбата е прекомерно неразбираема, с цел да подсигурява, че страните от Европейски Съюз получават пари в сходство с демократичните правила - нещо, на което гневно се опълчват Унгария и Полша. Тези две държави-членки станаха обект на остра рецензия от Брюксел за дейности, които се припознават като подкопаване на независимостта на правосъдната власт и разпоредбите за миграцията.
 В отговор на Европейска комисия: Правителството с проект за фигурата на основния прокурор В отговор на Европейска комисия: Правителството с проект за фигурата на основния прокурор
Мерки във връзка привършване на законодателната промяна по повод фигурата на основния прокурор, неговата отчетност и наказателна о...
Но съгласно mandiner.hu Орбан е декларирал, че " препоръчаното от механизма за наказания съглашение се основава на юридически неразбираеми дефиниции като нарушение на върховенството на закона. Такива мъчно дефинирани концепции основават благоприятни условия за политически злоупотреби и нарушават условието за правна сигурност ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР