Унгарският милиардер Джордж Сорос предизвика критиците си, обещавайки да увеличи

...
Унгарският милиардер Джордж Сорос предизвика критиците си, обещавайки да увеличи
Коментари Харесай

Сорос добави още 100 000 лири срещу трагичната грешка Брекзит

Унгарският милиардер Джордж Сорос провокира критиците си, обещавайки да усили със 100 000 лири (113 000 евро) дарението си за активистката група " Най-доброто за Англия ", с цел да поддържа напъните за битка против Брекзит, оповестиха международните организации.

Сорос не крие мнението си, че провеждането на референдум за излизане от Европейски Съюз е било " трагична неточност " и още веднъж удостовери, че ще продължи да се бори против решението на Обединеното кралство да се разведе с Европа. В изявление за английското издание “Дейли Мейл “, Сорос сподели, че обича Англия и " демокрацията " и изрази мнение, че Брекзит е " губещо предложение и за Англия, и за Европа ".

Фондация " Отворено общество " на Сорос е дала обещание да даде още толкоз пари, колкото бъдат събрани посредством дарения от организацията " Най-доброто за Англия " след отправените против милиардера нападки, че я поддържа. Британското издание " Телеграф " го упрекна в скришен скрит план за прекъсване на Брекзит и в интервенция във вътрешните работи на страната, написа в. " Гардиън ".

До момента в акцията за събиране на дарения в интерес на " Най-доброто за Англия " бяха събрани над 69 000 лири (78 000 евро).

Сорос, който преди години бяга от комунистическа Унгария, през 1992 година печели 1 милиард $, залагайки против лирата на фондовите пазари, и провокира срив на курса на английската валута. Според него напускането на Европейски Съюз ще бъде трагична неточност, която ще докара до отслабването на въздействието на Англия.

Групата " Най-доброто за Англия " се бори за оставане на страната в Европейски Съюз и към този момент е провела акция в поддръжка на проевропейски настроени политици, отбелязва в. " Гардиън ".

" Бъдещето на Англия и Европейски Съюз не е решено ", съобщи в официално съобщение генералната директорка на " Най-доброто за Англия " Елоиз Тод, наблягайки, че една демократична страна може да промени решението си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР