Унгария разпореди задължителни ваксинации срещу COVID-19 за всички здравни работници,

...
Унгария разпореди задължителни ваксинации срещу COVID-19 за всички здравни работници,
Коментари Харесай

Унгария направи задължителна ваксината срещу C0VID-19 за здравните работници

Унгария разпореди наложителни имунизации против COVID-19 за всички здравни служащи, съобщи министър председателят Виктор Орбан в петък. Това се случва след сходни ходове на Франция и няколко други европейски страни.

" Ние не сме за насила, като се изключи една област, където взехме решение имунизацията да бъде наложителна за здравните служащи ", сподели Орбан в седмичното си радиоинтервю. Той не сподели по кое време условието ще влезе в действие.

В понеделник Франция разгласи наложителни имунизации за здравен личен състав , служащи в домове за възрастни хора и други, работещи с уязвими хора, от септември в сходство с сходни ходове в Гърция, Италия и Англия.

В Унгария са починали повече от 30 000 души , инфектирани с ковид, което прави 9,8-милионното население на централноевропейската страна една от най-тежко засегнатите държави-членки на Европейски Съюз, счита Франс прес.

Тази страна от Европейски Съюз извърши едно от най-бързите пускания на имунизациите в 27-членния блок, частично с помощта на потреблението на китайските ваксини Sinopharm и съветската „ Спутник V “.

Броят на случаите на заразяване бързо понижа от май, до момента в който всички ограничавания за ковид, в това число наложителното носене на маски на закрито, бяха отстранени при започване на юли.

От юни обаче темпото на имунизация се забави. Орбан сподели в петък, че възрастните хора, които не са си създали ваксина, ще бъдат посетени персонално, с цел да им предложат инжекция.

Трета доза ще бъде налична за хората четири месеца след втората от 1 август.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР