Унгария подкрепя Доналд Тръмп като ключов съюзник в борбата за

...
Унгария подкрепя Доналд Тръмп като ключов съюзник в борбата за
Коментари Харесай

Орбан обяви Тръмп за свой съюзник във войната с „лудите“ европейски либерали

Унгария поддържа Доналд Тръмп като основен съдружник в битката за „ нелиберална народна власт “ против „ лудите либерали “ на Европейския съюз, които са за всеобщата имиграция. Това изказване направи министър-председателят Виктор Орбан. Това написа английското издание The Times, представено от организация " Фокус ".

Политикът увери, че е на страната на сегашния американски президент. По този метод той се надява да не допусне демократични Съединени американски щати, водени от демократичния претендент Джо Байдън, да повлияят на Европейски Съюз. „ Ние викаме за Доналд Тръмп да завоюва още една победа, тъй като сме осведомени с външната политика на американските демократични администрации, построена върху моралния империализъм. Опитахме го, въпреки и под напън. Не ни хареса и не желаеме повече “, сподели министър председателят, който се трансформира в бодил в очите на доста западноевропейски водачи, в това число Еманюел Макрон.

В „ типично войнствено “ есе Орбан възобнови офанзивата си против Европейски Съюз, описвайки разликите сред консервативните и демократичните членове на блока. „ Страните от Централна Европа избраха друго бъдеще, освободено от имиграция и миграция “, споделя той. „ Не е изненадващо, че главният фокус на политиката е върху подобряването на конкурентоспособността, даже в случай че Брюксел желае да се движи в тъкмо противоположната посока: към неуместни климатични цели, обществена Европа, обща данъчна система, мултикултурно общество “.

Орбан, който заема поста от 2010 година, още веднъж упрекна Европейския съюз, че работи от името на еврейския американски милиардер Джордж Сорос. Премиерът също по този начин допусна, че изборите в Унгария през 2022 година ще бъдат „ решаваща борба “. Според изданието Унгария, дружно с Полша, Чехия и Словакия, сполучливо се опълчва на такива начинания на Европейски Съюз като наложителни квоти за заселване на мигранти, което докара до „ ново разделяне на изток и запад на политическата карта на Европа “. Разделението, изключително във връзка с независимостта на правосъдната власт, повдига въпроси по отношение на бъдещето на блока.

„ Западът е изгубил своята прелест в очите на Централна Европа и методът, по който подреждаме живота си, не му е доста по усета “, написа Орбан. „ През идващите години би трябвало да запазим единството на Европа, като в същото време признаем, че съществуващата историческа наклонност няма никакъв късмет за смяна. Те не могат да ни наложат волята си и ние не можем да ги отклоним от техния сегашен интелектуален и политически път “. Статията на Орбан излезе на фона на ново предложение на Европейски Съюз за систематизиране на „ миграционната тежест “. Според унгарския водач това е „ битка на живот и гибел “, тъй като „ лудите либерали не виждат причина да се опасяват даже от имиграционен потоп “.

„ Казват ни, че тероризмът, престъпността, антисемитизмът и появяването на паралелни общества са единствено краткотрайни отклонения или може би родилните страдания на нов, ослепителен свят, който следва да се появи. Консервативният християндемократически лагер отхвърля сходен непредсказуем опит върху общества и хора, тъй като има вяра, че рисковете от хронично междукултурно напрежение и принуждение са недопустимо високи “, добави Орбан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР