Унгария е сключила сделка за закупуване на руската ваксина срещу

...
Унгария е сключила сделка за закупуване на руската ваксина срещу
Коментари Харесай

Първа от страните в ЕС: Унгария купува от руската ваксина Спутник V

Унгария е сключила договорка за закупуване на съветската ваксина против Covid-19 " Спутник V ", съобщи Ройтерс. Така страната става първата членка на Евросъюза, която ще направи това, заяви през днешния ден външният министър Петер Сиярто по време на посещаване в Москва.

Във видеоклип, оповестен на профила му във Facebook, той съобщи, че имунизациите ще дойдат на три транша.

Детайли към размерите ще бъдат оповестени на по-късен стадий.

Вчера унгарският лекарствен регулатор даде авансово утвърждение на съветската ваксина " Спутник V " и имунизацията на английската компания " АстраЗенека " и Оксфордския университет, без да чака решение на равнище Европейски съюз. От своя страна съветският държавен фонд за директни вложения (RDIF) уточни, че " утвърждението се основава на резултатите от клиничните изпитвания на " Спутник V " в Русия и цялостна оценка на имунизацията от специалисти в Унгария "

Външният министър на Унгария отпътува през вчерашния ден в Москва за диалози за доставки на ваксина против коронавирусната зараза. По-рано тази тази седмица той съобщи, че при утвърждението " Спутник V " може да бъде подписан контракт и Унгария да получи огромна доставка от имунизацията.

Русия подаде в сряда поръчка за регистрация на имунизацията " Спутник V " от Европейската организация по медикаментите. " АстраЗенека " го направи по-рано и чака на 29 януари решение на регулаторния орган. Според RDIF резултатите би трябвало да бъдат изпратени на екипа на " Спутник V " след 7 до 10 дни.

В момента имунизацията " Спутник V " е утвърдена от Русия, Беларус, Сърбия, Аржентина, Боливия, Алжир, Палестина, Венецуела, Парагвай и Туркменистан .

Правителството на Виктор Орбан остро подлагаше на критика Европейски Съюз за бавната покупка и доставка на ваксини, което забавяло икономическото възобновяване.

Миналата седмица бе оповестено, че е реализирано съглашение с китайската " Синофарм " за покупка на нейната ваксина, която още не е утвърдена за потребление.

До този момет в Унгария са имунизирани 140 000 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР