Унгария блокира отпускането на 18 милиарда евро макрофинансова помощ за

...
Унгария блокира отпускането на 18 милиарда евро макрофинансова помощ за
Коментари Харесай

Унгария блокира отпускането на 18 млрд. евро на Украйна

Унгария блокира отпущането на 18 милиарда евро макрофинансова помощ за Украйна през 2023 година по време на срещата на финансовите министри на Европейския съюз. Това съобщи vg.hu, базирайки се на решението на унгарските управляващи.

По време на откритата част на съвещанието на Съвета по стопански и финансови въпроси унгарският министър на финансите Михали Варга се разгласи срещу законодателни промени, които разрешават да се отпускат пари на Украйна.

„ Унгария е срещу измененията във финансовото законодателство “, сподели отрасловият министър по време на съвещание на Съвета по стопански и финансови въпроси.

Говорим за дълготрайно финансово законодателство, което би трябвало да бъде утвърдено от всички страни членки на Европейски Съюз.

Блокирането от Унгария на отпущането на спомагателни 18 милиарда евро на Украйна през 2023 година беше доказано от ръководителя на чешкото финансово министерство Збигнев Станюра, който ръководи срещата. Според него съдружниците не са съумели да одобряват плана като цяло, само че Брюксел ще продължи да търси различни решения за поддръжка на Украйна, които ще бъдат подкрепени от всички страни.

" Това няма да попречи на упоритостите ни да стартираме да отпускаме нашата помощ за Украйна от началото на януари. Моля комисията по стопанска система и финанси да откри различно решение. Това значи, че би трябвало да намерим решение, което всички страни да поддържат ", заяви чешкият министър.

Трябва да се означи, че още при започване на ноември медиите оповестиха, че Унгария на министерско равнище блокира отпущането на спомагателни 18 милиарда евро макрофинансова помощ за Украйна. Беше обявено също, че Унгария блокира присъединяване на Украйна в срещите на НАТО.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР