Умните колонки са най-бързо развиващият се пазарен сегмент в сферата

...
Умните колонки са най-бързо развиващият се пазарен сегмент в сферата
Коментари Харесай

Google изпревари Amazon на пазара на умни колконки



Умните колонки са най-бързо развиващият се пазарен сегмент в областта на осведомителните технологии. Продажбите в него са нарастнали с 210% за една година, а за три месеца са били продадени 9 млн. такива продукта, заяви анализаторската компания Canalys.

На първо място за пръв път от появяването на този пазарен сегмент е Гугъл, която е доставила 3,2 млн. колонки през първото тримесечие на актуалната година. Компанията е съумяла да изпревари досегашния водач Amazon, който за същия интервал е продал 2,5 млн. такива устройства. На трето място е Alibaba с 1,1 млн. продажби, а на четвърто – Xiaomi с 600 хиляди

Прочетете още: Умните колонки се оказаха доста известни, най-малко в Съединени американски щати

Гугъл е изпреварила Amazon по няколко аргументи, най-важната от които е по-успешната работа в канала, като комерсиалните вериги повече предлагат на клиентите си артикули на първата. Разбира се, досегашният водач в сегмента няма да се съобщи просто по този начин, акцентират анализаторите. Неговите артикули имат своите предсимства. Сред тях е умният помощник Alexa, който работи по-добре със системите за интелигентен дом.

Друг забавен миг в отчета на Canalys, е че продажбите на умни колонки в Съединени американски щати към този момент съставляват по-малко от 50% от сумарните за целия свят. Това се случва по две аргументи. Първо, както Гугъл, по този начин и Amazon, последователно излизат на нови пазари. Второ, китайските и корейските производители се засилват от ден на ден. Например за последното тримесечие китайският пазар е на второ място по размер на продажбите – там са доставени 1,8 млн. устройства. Южна Корея пък е изместила от третата позиция Англия с доставки от 730 хиляди умни колонки.

Както към този момент сме писали, умните колонки се радват на особена известност като всеки шести американец разполага с сходно устройство. У нас Amazon Echo и Гугъл Home към този момент не се оферират.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР