Умерен, в Източна България и северно от планините - силен

...
Умерен, в Източна България и северно от планините - силен
Коментари Харесай

Ден на мощни ветрове. Затрупва ни прах от Сахара!

Умерен, в Източна България и северно от планините - мощен юг-югозападен вятър ще духа през днешния ден. Облачността над страната ще е раздрана, най-вече забележителна, само че единствено тук-там, основно в планинските региони ще превали временен дъжд. Времето ще е топло, с оптимални температури сред 19° и 24°, а и минималните температури също са високи - 8°-13°.

Поради създалата се синоптична конюнктура с транспорт на въздушни маси от югозапад, над страната ще има висока централизация на прахуляк от Сахара, предизвестяват синоптиците.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Ще духа мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха-от 15°до 21°.Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

В планините облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали временен дъжд, а по най-високите върхове - сняг. Ще духа плевел, по северните подножия и ураганен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 7°.

В петък вятърът ще остане от юг-югозапад, в Източна България и северно от планините - мощен. На места, повече в Западна България, ще има превалявания от дъжд с временен темперамент, ще има и гръмотевици. Ще остане топло, изключително в Източна България, където оптималните температури ще са над 20°. През нощта против неделя и в неделя със мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват. Остава и нараснала възможност за превалявания от дъжд, в планините - от сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР