Умението да се проявява съчувствие и емпатия се счита за

...
Умението да се проявява съчувствие и емпатия се счита за
Коментари Харесай

Енергийните вампири – как да не паднем в капана им?

Умението да се демонстрира състрадание и емпатия се смята за позитивно качество. Но значимо е да го проявяваш вярно. Ако след диалога с различен човек, се чувстваш отпаднал, значи би трябвало да се замислиш за това по какъв начин да промениш държанието си.

 негативное влияние другого человека
В нашия живот има доста проблеми. Естествено, в случай че те са на наши близки и познати, постоянно и на нас ни се постанова да изслушаме някоя тъжба. От една страна, това е естествено – хората желаят някак да смъкват напрежението, да си кажат болката, и ние им оказваме помощ за това. От друга – непрекъснатото чуване на непознатите недоволства взема от нашата сила.

Влиянието на отрицателния човек

 негативное влияние другого человека
Някои хора описват за своите проблеми, с цел да получат поддръжка и съвет. А други – с цел да трансферират своята отрицателна сила върху останалите. Тези две неща би трябвало да се разграничават.

Може хората, които са от втората категория, да те назоват безчуствен, лакомец, когато откажеш да се водиш по тяхното предпочитание. Може да се опитат да ти внушат възприятието на виновност или още нещо неприятно. Това не е ужасно. За отплата ще получите прилив на сила и възприятие за самоуважение, откакто сте се отказал от токсичното другарство.

Защо не би трябвало да се изслушват тъжби?

 негативное влияние другого человека
Защото този, който се оплаква, не прави нищо за това да промени живота си. Той е привикнал да бъде в ролята на афектирания. Такъв му е психотипът, мирогледът му.
Ти ще го изслушаш, а по какъв начин ще му окажеш помощ? С нищо. Той не желае помощ, той желае да си приказва. А диалог без цел няма смисъл.

Той се оплаква подсъзнателно, а от време на време и умишлено смъква от себе си възприятието за виновност за личните си неуспехи. С такива хора би трябвало да работи експерт, който умее да повлиява на метода на мислене.

Най-голямо отрицателно влияние на човек оказват личните му неприятни мисли.

Ти в никакъв случай няма да решиш проблемите на постоянно оплакващия се, тъй като той и не има намерение самичък да ги реши. Ти в никакъв случай няма да утешиш душата му със състрадателна дума, тъй като това не му и би трябвало. Всичко, към което се стреми – това е да откри избавление от отговорността за личната си орис. Това е невероятно.

Какво се случва с нас, когато непрекъснато изслушваме недоволства?

Отдаваме силата си на вятъра. Искаме да помогнем, само че разрешаване на казуса няма.
Първи признаци за безсилие

1. Емоционален дисбаланс
2. Сложности при решаването на личните проблеми
3. Проблеми с концентрацията
4.Поява на отрицателни мисли

Какво да създадем, с цел да не станем жертва на енергиен върколак?

1. Да установим и съхраним отдалеченост

 негативное влияние другого человека
Възможно е оплакващият се в началото да се обиди на безучастието ви. Но в действителност, в случай че всеки престане да слуша неговите безконечни недоволства, най-после ще му се наложи да реши проблемите си, вместо единствено да приказва за тях и да зацикля.

2. Накарай го да разбере, че никой не му е виновен за това, което става, с изключение на него самия
Да допуснем, че си изслушал индивида. Щом е по този начин, можеш да изгубиш още малко време, с цел да му кажеш почтено, че има частен проблем, от който се оплаква, само че има и световен, който се състои в неговото негативно отношение към обстановката и към живота въобще.

3. Не показвай „ уязвимост “
Оплакващият се е манипулатор. Не му показвай своята подготвеност да го следваш. Така ще погубиш и себе си и него.

Негативната активност на индивида, който се оплаква, в никакъв случай няма да престане. След като те изтощи, той ще си откри друга жертва.

 негативное влияние другого человека
4. Установи граници
Попитай го почита ли твоето право на персонално пространство. А също по този начин за избор за тематики на диалог. Можеш да му кажеш, че не желаеш от самото начало да приказваш за „ нещастия и беди “. Тогава индивидът би трябвало да бъде отхвърлен от отрицателното говорене.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР