Улица в район Подуяне“ вече носи името на емблематичния журналист

...
Улица в район Подуяне“ вече носи името на емблематичния журналист
Коментари Харесай

Улица "549" в "Подуяне" е вече ул."Милен Цветков"

Улица в регион „ Подуяне “ към този момент носи името на емблематичния публицист Милен Цветков, който загуби живота си, откакто колата му беше пометена на червен светофар от мощен автомобил на столично кръстовище на Великден 2020 година, съобщи кореспондент на БГНЕС. Решението за улицата бе взето от Столичния общински съвет.

Улица „ 549 ” е разграничена е на две елементи, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „ Владимир Вазов “. Тя е относително къса - стартира от бул. „ Владимир Вазов ” директно против стадион „ Георги Аспарухов “, движи се паралелно на Перловска река, пресича ул. „ Резбарска “ и приключва преди Малашевски гробища. Втората част, която се намира на юг от бул. „ Владимир Вазов “ и на изток от стадион „ Георги Аспарухов “, съставлява няколко на брой дребни улици, които ограждат четири карета.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на „ По света и у нас “ по Българска национална телевизия, кореспондент и водещ в няколко излъчвания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването „ Здравей, България “, „ 60 минути с Милен Цветков “, новините в „ Календар “, „ Часът на Милен Цветков “. Той беше водещ и на предаването „ Нищо персонално “ по Радио Експрес. От март 2020 година до гибелта си води предаването „ Алтернативата “ по ТВ1. Телевизията се намира на ул. " Милен Цветков ". 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР