Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков благодари на САЩ,

...
Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков благодари на САЩ,
Коментари Харесай

Васил Божков благодари на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала му

Укриващият се в Дубай предприемач Васил Божков благодари на Съединени американски щати, че са обърнали внимание на сигнала му. Срещу някогашния хазартен необут има повдигнати 18 обвинявания от българската прокуратура.

" Той (сигналът на Божков - бел. ред.) бе първото публично удостоверение за рекет и изнудване в изключително огромни размери от страна на ръководещите в лицето на Бойко Борисов и Владислав Горанов. От всички наранени от, аз съм първият, подал формален сигнал до българските, както и до всички интернационалните правораздавателни институции. “ Това написа Божков във Facebook и дава обещание конференция от 16 часа в четвъртък.

В сряда Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на Васил Божков, Делян Пеевски и обвързваният с Пеевски върховен чиновник на спецслужбите Илко Желязков за сериозна корупция по закона " Магнитски ".

По този мотив Божков отбелязва, че Сергей Магнитски е юристът, умрял в затвор в Русия, защитавайки “олигарха” Бил Браудър, несправедиво упрекнат в укриване на налози.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР