Украйна трябва да си върне окупираните от Русия територии, преди

...
Украйна трябва да си върне окупираните от Русия територии, преди
Коментари Харесай

Зеленски постави условието за мир

Украйна би трябвало да си върне окупираните от Русия територии, преди да контракти помирение , съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Пред " Уолстрйт джърнъл " Зеленски разясни, че това е желанието на украинското общество и добави, че в случай че огънят бъде преустановен в този момент, Москва ще получи опция да попълни и превъоръжи войските си за идната атака.

В резултат на бойните дейности от последните пет месеца Русия окупира цялата Луганска и елементи от Донецка и Запорожка област, както и Херсон.

В коментар за днешното съглашение за деблокиране на украинското зърно от черноморските пристанища, Зеленски предизвести, че дипломатическите отстъпки към Москва могат да стабилизират пазарите единствено краткотрайно, само че " в бъдеще ще се върнат като бумеранг ".

Украинският президент съобщи, че западните доставки на системи за залпов огън са дали материално отражение на бойното поле, само че би трябвало да бъдат увеличени доста, с цел да бъде реализиран поврат на бойното поле.

" По-належаща потребност през днешния ден са противовъздушни системи, с които Украйна ще може да отбрани градовете си от съветските бомбардировки “, означи Зеленски.

За украинския президент Зеленски съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море " следващата проява, че Украйна може да устои в тази война ", съобщи Ройтерс, цитира БНР.

По думите му, страната разполага с храни на стойност 10 милиарда $. 20 милиона тона снабдяване могат да бъдат изнесени, без освен това да се брои идната годишна продукция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР