Украйна скъса дипломатическите си отношения със Северна Корея, след като

...
Украйна скъса дипломатическите си отношения със Северна Корея, след като
Коментари Харесай

Украйна скъса отношенията си с КНДР, която призна ДНР и ЛНР

Украйна скъса дипломатическите си връзки със Северна Корея, откакто Пхенян призна за самостоятелни страни отцепническите Донецка и Луганска национална република (ДНР и ЛНР), окупирани сега от Русия, предадоха международните организации. Украинското външно министерство дефинира акта на КНДР като посягане върху националния суверенитет и териториалната целокупност на страната.

Северна Корея нееднократно е упреквала Съединени американски щати за рецесията в Украйна, потвърждавайки, че западната " хегемонистична политика " оправдава съветската атака в Украйна и че Москва се пази, подсети Българска телеграфна агенция.

Вчера за признаването от Пхенян на двете отделили се от Украйна " национални републики " заяви водачът на ДНР Денис Пушилин. Така Корейската народнодемократична република (КНДР) стана третата страна след Русия и Сирия, признала независимостта им.

По-късно севернокорейски медии оповестиха, че външният министър на страната Чхое Сун-хои е изпратил предходния ден писма до водачите на двете разколнически републики, с цел да ги уведоми за признаването им и да изрази предпочитание за развиване на дипломатически връзки.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба дефинира търсенето от страна на Москва на поддръжка от Пхенян като индикатор, че тя " към този момент няма други съдружници по света,  с изключение на страни, които зависят от нея финансово и политически ". Украйна към този момент беше замразила връзките си с КНДР поради интернационалните наказания, наложени й поради нуклеарната и ракетната ѝ стратегия. Нивото на изолираност на Русия скоро ще доближи равнището на изолираност на КНДР, съобщи Кулеба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР