Украйна ще се присъедини към НАТО, както многократно беше заявено,

...
Украйна ще се присъедини към НАТО, както многократно беше заявено,
Коментари Харесай

Столтенберг: За да влезе в НАТО Украйна трябва да остане независима държава

Украйна ще се причисли към НАТО, както неведнъж беше декларирано, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг във вторник, след края на първия ден от двудневното съвещание на външните министри от алианса в Брюксел, заяви Българска телеграфна агенция.

" Осъзнаваме, че с цел да има забележим прогрес по този въпрос, първо Украйна би трябвало да се резервира като суверенна и самостоятелна нация, по тази причина страните от НАТО обезпечават толкоз забележителна поддръжка за Киев. Това е изискване за бъдещо присъединение ", разясни Столтенберг.

Генералният секретар заяви, че съдружниците до момента са обезпечили на Киев близо 150 милиарда евро помощ, от които към 65 милиарда евро военна поддръжка.

" Ще продължим помощта, докато е належащо, приготвяме многогодишна стратегия в тази посока ", добави Столтенберг, акцентирайки, че страните от пакта усилват производството на муниции и въоръжение, с цел да запълнят запасите, от които обезпечават помощта за Киев.

Пентагонът праща ракети и снаряди на Украйна

Междувременно Съединени американски щати оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 500 млн. $.

35-ият транш от помощта от арсеналите на Пентагона ще включва спомагателни муниции за зенитно-ракетни системи " Пейтриът " и реактивни системи за залпов огън HIMARS, 155-милиметрови и 105-милиметрови артилерийски снаряди, 120-милиметрови минометни снаряди, танк снаряди с диаметър 120 и 105 мм, муниции с диаметър 25 мм, заяви военното ведомство на Съединени американски щати.
 Реактивна система за залпов огън HIMARS
© Reuters

Реактивна система за залпов огън HIMARS

Също по този начин Съединени американски щати имат намерение да изпратят в Киев ракети за противотанкови ракетни системи TOW, 400 реактивни гранатомета и 200 хиляди заряда за тях; 11 евакуационни автомобила, 61 тежки цистерни, 10 камиона и 10 ремаркета за транспорт на тежко съоръжение, аварийни елементи и тестово и диагностично съоръжение за поддръжка и ремонт на транспортни средства.

Освен това Съединените щати желаят да доставят портативни противотанкови системи Javelin и муниции за противотанкови ракети, към 3600 огнестрелни оръжия и повече от 23 милиона патрона.

Също по този начин в описите са седем евакуационни транспортни средства, осем тежки цистерни и 105 ремаркета цистерни, брониран мостополагач, четири транспортни средства за логистична поддръжка, камиони и 10 ремаркета за превозване на тежко съоръжение, класифицирано информационно съоръжение, терминали за ръководство на сателитни връзки SATCOM.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР