Украйна съобщи за регистрирано превишаване на контролните нива на радиационния

...
Украйна съобщи за регистрирано превишаване на контролните нива на радиационния
Коментари Харесай

Украйна съобщи за повишена радиация край АЕЦ Чернобил, Русия отрече

Украйна заяви за записано превишаване на контролните равнища на радиационния декор в зоната на атомната централа в Чернобил.

Вчера въздушно-десантни елементи на Русия откриха надзор на над централата. Според Москва радиационният декор в зоната е в границите на нормата и личният състав продължава да я обслужва.

Специалистите от Екоцентъра в Украйна свързват повишените индикатори на радиациоя с вдигнатия прахуляк при напредването на огромно количество тежка военна техника, заяви Държавната ревизия за нуклеарно контролиране на Украйна, представена от Укринформ. Както бе обявено, автоматизираната система за радиационен надзор на Чернобилската зона записва превишаване на нормите на радиационния декор.

" Такива съмнения на индикаторите на сензорите " Аскро " експертите свързват с нарушение на горния почвен пласт вследствие на напредването на огромно количество тежка военна техника през зоната и повдигане във въздуха на радиоактивен прахуляк ", се споделя в известието.
Състоянието на нуклеарните съоръжения и други обекти на Чернобилската АЕЦ остава без смяна, твърди украинската страна.

" Радиоактивният декор в региона на Чернобилската АЕЦ е в границите на нормата и личният състав продължава да обслужва централата ", заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва.

" С украинските военни от охранителния батальон е реализирано съглашение за взаимно гарантиране на сигурността на реакторите и саркофага на АЕЦ в Чернобил ", съобщи пред публицисти представителят на министерството ген.-майор Игор Конашенков.

Персоналът продължава да следи радиационната конюнктура в региона. Съвместните дейности на съветските десантчици и украинските военни от защитата " подсигуряват, че националистки формирования или други терористични организации " не ще могат да се възползват от ситуацията в Украйна, " с цел да провеждат нуклеарна провокация ", сподели Конашенков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР