Украйна продължава да обстрелва Запорожката атомна електроцентрала, създавайки умишлено заплаха

...
Украйна продължава да обстрелва Запорожката атомна електроцентрала, създавайки умишлено заплаха
Коментари Харесай

Смразяващо предупреждение от Шойгу, какви ги върши Киев

Украйна продължава да обстрелва Запорожката атомна електроцентрала, създавайки съзнателно опасност от допустима нуклеарна злополука. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от Ройтерс.

По думите му съветските сили подхващат " всички ограничения ", с цел да подсигуряват сигурността на електроцентралата, най-голямата в Европа, в лицето на това, което той назова " нуклеарен тероризъм " от Киев. Министърът на защитата направи изказването си в конферентен диалог с висши военни.
-->
Той добави, че на собствен ред режимът в Киев се стреми да сътвори тип на опасност от нуклеарна злополука, като продължава съзнателно да обстрелва обекта, пише dnes.bg.

Шойгу уточни, че Украйна е изстреляла 33 голямокалибрени снаряда по нуклеарната централа през последните две седмици. " Повечето са били прехванати от съветската противовъздушна защита ", сподели той, макар че някои към момента удрят обекти, които засягат безвредната работа на АЕЦ-а. " Ние класифицираме тези офанзива като нуклеарен тероризъм ", безапелационен бе той.

Украйна отхвърля да е обстрелвала оборудването, което е под контрола на съветските сили от първите дни на войната, и упрекна Русия, че е стреляла по него.

Москва и Киев взаимно се упрекват за офанзивите против Запорожката АЕЦ. Киев също упрекна Москва, че употребява завода като де факто оръжеен склад. Международната организация за атомна енергия - упорства за основаването на зона за сигурност около централата, опасявайки се от евентуална злополука, сходна на Чернобил.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР