Украйна предлага амнистия и парично възнаграждение на руски войници, които

...
Украйна предлага амнистия и парично възнаграждение на руски войници, които
Коментари Харесай

Киев предлага парично възнаграждение на руски войници, ако се предадат

Украйна предлага прошка и парично заплащане на съветски бойци, които се предадат, съобщи ДПА.

" Вземете решение. Елате без оръжие, с бяло знаме ", написа през днешния ден във " Facebook " украинският министър на защитата Олексий Резников.

На всеки боец се предлага сума, еквивалентна на повече от 40 000 евро. Твърди се, че акцията се финансира от интернационалната Ай Ти промишленост, отбелязва ДПА.

" Всеки, който отхвърля да е окупатор, ще донесе мир. За тези, които изберат пътя на окупатора, няма да има благосклонност, сподели украинският министър на защитата.

Не може да бъде доказано, че предалите се руснаци в действителност ще получат пари, отбелязва ДПА.

Според украински източници до момента са били пленени минимум 200 съветски бойци.

В оповестени видеозаписи на разпити доста от тях декларират, че са считали, че вземат участие във военни учения, само че в действителност са били изпратени да се борят в Украйна.

Русия атакува прилежащата си страна в четвъртък без да й разгласи война. По данни от Организация на обединените нации над 400 цивилни жители са били убити от началото на спора. Според украински източници до рано тази заран съветските въоръжени сили към този момент са изстреляли против страната минимум 113 балистични ракети. Москва изрично отхвърля да е атакувала украински цивилни.

Министерството на защитата на Украйна разгласи, че към тази заран са били убити повече от 5700 съветски бойци. Тази информация не е доказана от самостоятелни източници.

Украйна споделя, че е унищожила 29 самолета, 29 хеликоптера и 198 танка, принадлежащи на съветските въоръжени сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР