Украйна постигна втора победа на Европейското първенство по футбол за

...
Украйна постигна втора победа на Европейското първенство по футбол за
Коментари Харесай

Украйна с втора победа на Европейското за младежи, равенство между Португалия и Нидерландия

Украйна реализира втора победа на Европейското състезание по футбол за младежи до 21 години, надигравайки с 1:0 един от домакините Румъния. Така с 6 точки украинците оглавяват класирането в група В и действително се класират за елиминациите. По-късно през днешния ден в същата група играят Хърватия и Испания.

В група А се получиха две равенства. Грузия и Белгия направиха 2:2, а Португалия и Нидерландия завършиха при 1:1. Така в потока Грузия – другите съорганизатори, имат 4 точки на върха, а с по две са Нидерландия и Белгия. Португалия е с 1.

На стадион " Генча " успеха за Украйна пристигна пет минути преди края на срещата, когато бранителят на Ботошани Виктор Дикан си вкара автогол. Две минути по-късно Владислав Ванат от Украйна беше отхвърлен с червен картон, само че това не промени хода на мача.

След като паднаха с 0:3 в първата среща, румънците през днешния ден бяха длъжни да вземат точка най-малко, с цел да запазят шансове за класиране напред. Момчетата на треньора Емил Съндой бяха малко по-живи, само че това беше в първите 5 минути, когато сътвориха усещане, че желаят и могат да победят. След което украинците взеха самодейността и само отличният вратар на ФКСБ Щефан Търновану остави равенството толкоз дълго време.

Румъния играе на Европейското като съорганизатор, а отборът им – въпреки и с положителни характерности, не е реализирал победа от месец март 2022-а година или общо девет следващи срещи.

В група А Грузия сподели, че с изключение на качества, има и темперамент. След като изоставаха с 0:2 на почивката, грузинците стигнаха до 2:2 против Белгия с головете на играещия и за мъжете Георгий Цитайшвили в 51-ата минута и на Георгий Гулияшвили в 87-ата. За Белгия вкараха Макси де Куйпер и Ларджи Рамазани.

Атакуващият полузащитник на Валенсия Андре Алмейда откри резултата за Португалия против Нидерландия, само че 12 минути преди края Брайън Броби вкара за 1:1 в 78-ата минута./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР