Украйна поиска изтребители F-18 Hornet от Финландия, отправяйки официално заявление

...
Украйна поиска изтребители F-18 Hornet от Финландия, отправяйки официално заявление
Коментари Харесай

Украйна може да получи изтребители F-18 Hornet от Финландия

Украйна изиска изтребители F-18 Hornet от Финландия, отправяйки публично заявление до държавното управление в Хелзинки след визитата на финладската премиерка Сана Марин в Киев. 
 
Това разкрива финландското издание Helsingin Sanomat, което се базира на лични източници във военното министерство на Финландия. В публикацията се отбелязва, че въпросът за предаването на изтребителите на Украйна е сега предмет на полемики сред Киев, Вашингтон и Хелзинки.
 
Участието на Съединени американски щати в договарянията произтича от това, че изтребителите F-18 Hornet са разработка на американска отбранителна компания. 
 
Към момента на въоръжение във Финландия се намират 62 изтребителя F-18 Hornet. Скоро Хелзинки възнамерява да модернизира своите Военновъздушни сили с въвеждането в употреба на изтребители F-35.
 
Какво съставляват изтребителите F-18 Honet?
Dмериканските изтребители F/A-18 Super Hornet принадлежат към военната авиация от четвърто потомство. Моделът F/A-18 Super Hornet е едноместен щурмови аероплан, който в усъвършенстваната си версия на F/A-18E/F Super Hornet допуска съществуването на две места за водачите.
 
Сред техническите му характерности си коства да се означи способността за носене на 12 ракети въздух-въздух AIM-120 и способността му да унищожава противников кораби със стелт ракети AGM-158C LRASM. Също по този начин, изтребителите могат да изстрелват до 10 бомби с висока акуратност по вражеска цел по време на един полет. 
Средната цена на един подобен изтребител се прави оценка на $53-65 милионd.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР