Украйна планира да започне да произвежда собствени системи за противовъздушна

...
Украйна планира да започне да произвежда собствени системи за противовъздушна
Коментари Харесай

Украйна ще произвежда собствени противовъздушни системи

Украйна възнамерява да стартира да създава лични системи за противовъздушна защита. Това съобщи ръководителят на администрацията на Зеленски Андрей Йермак. 

" Скоро ще имаме експерти, които ще разработят проект за лично произвеждане на всичко, от което се нуждаем - най-много оръжия за противовъздушна защита ", означи Йермак, представен от АРД. Оръжията за противовъздушна защитата, с които Украйна разполага, са от руски вид, а мунициите за тях са на привършване. Затова е належащо създаването на нови системи, изясни още той. 

Украйна се нуждае от спомагателни западни системи

В момента страната се нуждае от повече задгранични системи за противовъздушна защита със междинен и дълъг обхват на деяние като Iris-T, NASAMS и Patriot, сподели Юрий Ихнат, представител на украинските военновъздушни сили. Само тогава ще бъде допустимо да бъдат отблъснати съветските крилати ракети и самолети. 

Защитата на украинските градове се усъвършенства доста през предходната зима, когато Украйна получи оръжия като самоходни зенитни установки " Гепард "  и системите Iris-T и Patriot. Столицата Киев е добре предпазена. Градовете наоколо до фронта обаче, като Харков, Запорожие или Херсон, постоянно стават цел на съветски ракети с дребен обхват. Пристанищният град Одеса и черноморското крайбрежие също постоянно са поразявани от безпилотни самолети и ракети.

Зеленски желае да трансформира Украйна във водещ производител

Президентът на Украйна Володимир Зеленски желае да трансформира страната в един от най-големите производители на оръжие в света. Предвижда се Украйна да стартира да създава ракети, дронове и артилерийски снаряди, разгласи той на конгрес на оръжейните производители, който се организира в Киев. На него беше разгласен нов боен съюз, в който към този момент са се присъединили 13 оръжейни компании. Сред участниците са компании от Германия, Съединени американски щати, Англия, Франция, Турция, Швеция, Чехия, азиатски страни и Австралия.

Оръжейният съюз се преглежда като отговор на Киев на оповестената от Русия военна цел за демилитаризация на страната.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР