Украйна отвърли като неоснователни слухове и пропагандна война твърденията, че

...
Украйна отвърли като неоснователни слухове и пропагандна война твърденията, че
Коментари Харесай

Украйна отрича Турция да ѝ изпраща касетъчни бомби

Украйна отвърли като неоснователни клюки и пропагандна война изказванията, че Турция ѝ е изпращала касетъчни бомби , оповестява Анадолската организация.

По мотив публикацията на озаглавена " Турция изпраща на Украйна касетъчни бомби от епохата на Студената война ", украинският дипломат в Турция Васил Боднар акцентира, че интернационалното право не разрешава касетъчните бомби и муниции и Киев съблюдава интернационалните правила във войната с Русия.

Отбелязвайки, че публикацията не цитира никакви публични източници, а вместо това разчита на " някакъв тип клюки ", той уточни, че счита изказванието за част от " съветската пропагандна машина " против Турция и Украйна.

Категорично го отхвърлям, не е правилно , отсече Боднар.
 Русия настоя Турция да спре доставките на оръжия за Украйна
Русия настоя Турция да спре доставките на оръжия за Украйна

За да се избегне по-нататъшна ескалация на спора

Информацията е била особено конструирана като оръжиe за психическа осведомителна война единствено с цел да подкопае връзките сред Украйна и Турция и да се опита да сътвори неправилен облик на Украйна и Турция , безапелационен бе той.

По мотив Дмитро Лубинец и Татяна Москалкова в турската столица Анкара Боднар посочи, че това е първият път, когато украинските и съветските сътрудници се срещат между тях.

Той уточни, че двете страни са разискали въпроси като правата на цивилните, обмена на пленници и ситуацията на ранените.
 Foreign Policy: Турция доставя Украйна с касетъчни муниции
Foreign Policy: Турция доставя Украйна с касетъчни муниции

Руската войска неведнъж е употребила касетъчни муниции

Боднар съобщи, че Украйна е признателна на Турция за семейството на тези договаряния и изрази убеденост, че Анкара може да играе забележителна роля в този развой. " Защото към момента, макар връзката, няма цялостно доверие сред Москва и Киев ", означи той.

" Турция е приближен сътрудник за Украйна и има добра връзка с Русия. Така че ние имаме вяра, че Турция може да играе забележителна роля в тази платформа ", добави посланикът.

Според Боднар някои резултати могат да бъдат реализирани в бъдеще, като основаването на работни групи, които да се занимават с продан на пленници или цивилни след договарянията в Анкара.

Украинският дипломат упрекна Международния комитет на Червения кръст , който би трябвало да извърши тези процеси, че не извършва всичките си нужни отговорности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР