Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към

...
Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към
Коментари Харесай

Извънредна новина за Зеленски, Украйна ликува

Украйна чака да получи статут на претендент за присъединение към Европейски Съюз на 24 юни, съобщи през днешния ден пред Европейския парламент ръководителят на украинската Върховна рада Руслан Стефанчук.

" Бих желал да ви убедя, че Украйна го заслужава и ако получим това политическо обръщение, сме подготвени да работим бързо и качествено за осъществяване на условията. Много значимо е украинците да получат такова мощно обръщение от Европа ", настоя той пред евродепутатите.

" Ако на 24 юни това не се случи, Путин ще реши, че може да продължи безнаказано напред. Нека това бъде повратен ден към нашата победа ", прикани Стефанчук.

" Молим да бъде оказан спомагателен напън над Русия. Ако войната продължи, евентуално ще би трябвало да се направи повече. Цената на провалянето би била доста по-голяма. Украйна написа история с кръвта си ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция. 

Русия твърди, че пази християнски полезности, до момента в който опожарява църкви и манастири; краде зърно от завладените земи; прави геноцид против украинския народ - избиват се хора, единствено тъй като са украинци; съветските войски не съблюдават никакви закони, добави той.

" Трябва да бъде понесена отговорност, виновниците би трябвало да бъдат осъдени и да платят за възобновяване на Украйна. Несъмнено справедливостта ще спечелва ", съобщи Стефанчук, чието прочувствено слово бе посрещнато с овации на крайници от евродепутатите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР