Украйна няма да направи компромис с Русия, защото това би

...
Украйна няма да направи компромис с Русия, защото това би
Коментари Харесай

Подоляк: Никакъв компромис с Русия, това ще e загуба на украинската държавност и връщане към СССР!

Украйна няма да направи компромис с Русия, тъй като това би означавало загуба на украинската държавност и връщане в Съюз на съветските социалистически републики. Това съобщи съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк в изявление пред AFP, представено от " Фокус ".

Шестнадесет месеца след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна Подоляк разгласи, че всеки компромис с Москва за преустановяване на войната ще унищожи държавността на Киев.

" За нас няма компромис, тъй като Русия ни ненавижда, тя е пристигнала да унищожи концепцията за украинската страна “, уточни съветникът на ръководителя на президентската канцелария.

Той означи, че украинците ненавиждат руснаците, тъй като " те просто ни убиват ".

Подоляк счита, че отстъпка пред Русия ще докара до " мудна загуба на Украйна и нейната държавност “. Според него това може да не стане след три дни, а след три-пет години.

Според него Владимир Путин се стреми да пресъздаде Съюз на съветските социалистически републики и компромисът би означавал връщане на Съветския съюз.

През 2022 година украинският президент Володимир Зеленски реши, че е невероятно да се договаря с Путин.

Президентът означи, че договарянията с Русия в този момент биха означавали заледяване на войната.

В същото време Зеленски добави, че Украйна ще бъде подготвена за договаряния с Руската федерация, откакто украинската войска излезе на границите от 1991 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР