Украйна може да получава енергийни ресурси през България, стана ясно

...
Украйна може да получава енергийни ресурси през България, стана ясно
Коментари Харесай

Радев предлага на Украйна енергоресурси през България

Украйна може да получава енергийни запаси през България, стана ясно на срещата сред президентите Румен Радев и Володимир Зеленски в Брюксел.

Двамата участваха в специфичния Европейски съвет, като една от най-важните му тематики е обстановката в Украйна.

Зеленски се видя с европейските водачи на групи, оповестиха от пресцентъра на българския президент. Румен Радев бе в група с австрийския канцлер Карл Нехамер и министър председателите Кириакос Мицотакис (Гърция), Роберт Голоб (Словения), Виктор Орбан (Унгария) и Андрей Пленкович (Хърватия).

Енергийната политика на България основава предпоставки за действителна диверсификация в доставките на енергийни запаси за целия район, от което може да се възползва и Украйна, оповестяват от „ Дондуков “ 2. Президентът още веднъж посочи, че нуклеарната енергетика е от стратегическо значение за бъдещето на българската енергетика и стопанска система. Затова страната ни не може да одобри налагането на наказания против Русия в тази сфера.

На срещата са разисквани също продължаващите военни дейности в Украйна, затруднените вериги на доставки, филантропичните последствия от войната, както и упоритостта за европейска интеграция на някогашната руска република.

Радев акцентира поредната филантропична поддръжка, която България оказва на Украйна, в това число на огромната българска диаспора в страната, както и на десетките хиляди украински жители, потърсили избавление от спора у нас.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР