Задача на Бойко Борисов е да си намери подкрепа за

...
Задача на Бойко Борисов е да си намери подкрепа за
Коментари Харесай

Николай Денков не вижда с какви очи Борисов иска подкрепа

Задача на Бойко Борисов е да си откри поддръжка за държавно управление на малцинството. Не виждам с какви очи ще желае поддръжка на това, което слага, откакто ни проваля два пъти държавните управления. Toва съобщи някогашният министър председател и сегашен ръководител на парламентарната група на ПП-ДБ акад. Николай Денков пред публицисти след консултациите с президента Румен Радев за сформиране на държавно управление в границите на 50-ото Народно заседание.

От думите на Денков стана ясно, че ПП-ДБ не са трансформирали поръчката си, ще бъдат съпротива в новия парламент и нямат упоритости да вземат мандат. Трети мандат не е обсъждан, защото към момента има първи и втори мандат, изясни Денков.

Според него Борисов дължи на народа пояснение по какъв начин ще сформира държавно управление, откакто смъкна два постоянни кабинета. Борисов е задължен да си вкара ред в хаоса, сподели Денков, базирайки се на слоган на ГЕРБ-СДС.

Най-дълго продължи диалози на президента точно с ПП-ДБ този път, а Денков изясни и че като се изключи че са разисквани опциите за сформиране на държавно управление, през днешния ден са се върнали и на други тематика, като битката с корупцията. Повече от това обаче някогашният министър председател не изясни.

На въпрос на News.bg дали има разединение в групата на ПП-ДБ и имат ли опасения, че избрани депутати ще бъдат купени, с цел да поддържат кабинет на малцинството, Денков съобщи, че управленията и на трите партии в обединението имат доста положителни и ясни разисквания, изцяло единни са каква е политическата обстановка. Всякакви стремежи и опити за интриги нямат никакво съображение сега. ПП-ДБ са дружно и единни, акцентира Николай Денков.

Според него проевропейско държавно управление е един етикет, употребен от Борисов. Едно европейско държавно управление има ясна стратегия и задания, за които се търси единодушие. Какво е посочил ГЕРБ в това отношение, запита Денков.

Божидар Божанов добави, че една от главните проверопейски полезности е господство на правото. Това е една от главните аргументи ГЕРБ и Движение за права и свободи да съборят предходното държавно управление, уточни Божанов.

И добави, че Борисов е споделил нещо погрешно - че България е станала чист донор на Европейски Съюз.

По настояването на Борисов за промяна на изборната система в България, Божанов разяснява, че " такива неща по посока на въздуха е Луната " и въпросът замаскира просто неналичието на господство на правото. От своя страна Атанас Атанасов разяснява по тематиката, че на крива ракета и космосът й е кри.

Атанас Атанасов прикани Бойко Борисов да откри метод да сформира държавно управление, откакто седем пъти към този момент получава мандат. Ротацията бе провалена от съдружните ни сътрудници, сподели още Атанасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР