Парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) ще иска изслушване

...
Парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) ще иска изслушване
Коментари Харесай

Повишената защита на Борисов: ПП-ДБ искат изслушване на премиера и вътрешния министър

Парламентарната група на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) ще желае чуване в Народното събрание на служебния министър председател и на вътрешния министър какви са били аргументите да се увеличи степента на отбрана на ръководителя на ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов пред публицисти след консултациите на президента с ПП-ДБ за опциите за сформиране на държавно управление.

„ В момента тече началото на процедура за сформиране на държавно управление. Мандатоносител е ГЕРБ и в това време в общественото пространство се появяват фотоси за снайперисти, които са накацали по оградата на господин Борисов в Банкя. Това не е ли притеснително “, разяснява Атанасов. Дали някой не желае или по какъв метод да се намеси в този развой, въздействайки върху сигурността на ръководителя на партията-мандатоносител, сложи въпроса той.

Атанасов сподели, че няма повече информация, само че единственото, което е открил, е, че фотосите са достоверни. По думите му фотосите са правени предходната седмица.

Не съм ги разгласил тези фотоси, видял съм ги, сподели Атанасов. Между другото с тази тематика ме занимаваха неслучайни хора в България, които са били на високи позиции в страната, добави той, само че отхвърли да каже имена.

Като виновен човек в Народното събрание, който цялостен живот се е занимавал сигурно, нямам право да пропусна този въпрос да го задам, съобщи Атанас Атанасов. " Затова, като се изключи че сме питали тук, ние ще желаеме в Народното събрание чуване по тематиката на служебния министър председател, на вътрешния министър, да дойдат и да обяснят какви са били аргументите да се увеличи степента на отбрана на ръководителя на партията-мандатоносител ", добави той.

По-рано през днешния ден при започване на диалога на президента Румен Радев с ПП-ДБ, Атанас Атанасов попита президента за фотоси със снайперисти, ситуирани в двора на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако в навечерието на съставянето на държавно управление, има някаква висока степен на опасност към мандатоносителя, това е извънредно значим проблем за страната. Ако имате информация, тя би трябвало да бъде обществено споделена, сподели Атанасов.

В отговор президентът Румен Радев съобщи, че ще приказва със службите за сигурност.

Снимка: БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР