Украйна използва специална технология за разпознаване на лица, за да

...
Украйна използва специална технология за разпознаване на лица, за да
Коментари Харесай

Украйна идентифицира мъртвите руснаци, използва американска технология за разпознаване на лица

Украйна употребява специфична технология за " различаване на лица ", с цел да разпознава телата на съветски бойци. Целта е да бъдат осведомени фамилиите на жертвите за гибелта им, сподели вицепремиерът Михайло Федоров пред Ройтерс.

Федоров твърди, че Украйна употребява програмен продукт " Clear View AI ", създаден от американска компания, основана в Ню Йорк, за идентифициране на починалите съветски бойци. Системата търси съвпадане на изображението на лицето с изображенията в обществените мрежи. Той уточни, че откакто се откри кои са фамилиите на починалите, с тях ще се свържат украинските управляващи, с цел да се вземат нужните ограничения за прибиране на телата.

„ В знак на благодарност към майките на бойците, информацията се популяризира посредством обществените мрежи, с цел да се осведомят най-малко фамилиите, че са изгубили синовете си, и по-късно да им се даде опция да дойдат да вземат телата им “, сподели Федоров.

Той не разкри какъв е броят на телата, разпознати посредством технологията за различаване на лица, като означи, че е бил разпознат висок % от труповете. Противниците на потреблението на технологията за различаване на лица разкритикуваха опцията за неправилна идентификация на бойците. Clear View, създал софтуера е изправен пред дело във федерален съд на Съединени американски щати в Чикаго, заведено от потребителите по силата на Закона за дискретност на информацията на Илинойс. Текущото дело се отнася до това дали сбирката от изображения на компанията от интернет нарушава закона за дискретност.

Clear View твърди, че дейностите им са законосъобразни и съгласуването на лицевото различаване благодарение на софтуера им би трябвало да бъде първата стъпка в следствията. Clear View показва, че дава услугите си гратис на Украйна, защото търсачката му включва повече от два милиарда изображения от известни съветски обществени мрежи. Украинското министерство на вътрешните работи управлява специфичен канал посредством Telegram, който разгласява фотоси на неидентифицирани съветски бойци, призовавайки техните родственици да ги разпознаят, с цел да изискат телата им. За задачата е належащо роднините да подадат онлайн формуляр. Украинските военни споделят, че към 15 000 съветски бойци са били убити след съветската инвазия, която стартира на 24 февруари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР