Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще посети Камбоджа

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще посети Камбоджа
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ се стреми да ухажва Камбоджа от Китай с посещение в Пном Пен

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще посети Камбоджа идващия месец, защото Вашингтон ангажира новия министър-председател на страната с американско обучение в опит да отклони страната от Китай.

Остин ще пътува до Пном Пен на 4 юни, откакто участва на форума за защита на Шангри-Ла Диалог в Сингапур, където ще разиска провокациите в Индо-Тихия океан със съдружниците и сътрудниците на Съединени американски щати и ще организира първата си среща с Донг Джун, китайски министър на защитата.

В Камбоджа Остин ще се срещне с премиера Хун Манет, наследник на някогашния водач Хун Сен, съгласно трима американски чиновници. Хун Мане наследи татко си през август 2023 година

Той приключва Уест Пойнт, военната академия на Съединени американски щати, и Нюйоркския университет. Вашингтон се надява, че появяването на ново потомство водачи ще направи страната предразположена към по-тясно съдействие със Съединени американски щати.

„ Ние оставаме с ясно око по отношение на някои от нашите опасения в Камбоджа, само че в това време ние вижте идването на ново...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР