Украйна едностранно прекрати действието на Договора за дружба с Русия,

...
Украйна едностранно прекрати действието на Договора за дружба с Русия,
Коментари Харесай

Украйна скъса договора си за приятелство с Русия

Украйна едностранно приключи действието на Договора за дружба с Русия, откакто украинският президент Петро Порошенко подписа съответния декрет.
Указът касае " За решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна от 6 септември 2018 година за " Договора за дружбата, съдействието и партньорството сред Украйна и Руската Федерация ". Според данни от украинското президентство действието на контракта, подписан на 31 май 1997 година, се приключва, написа " Независимая Газета ", представена от Агенция " Фокус ". Договорът е със период от 10 години, само че по-късно се приключва автоматизирано.
Украинското външно министерство би трябвало да съобщи на Русия за желанието си да приключи действието на контракта в сходство с текст от самия контракт, разказан в член 40. Според решението на Съвета министерството би трябвало да осведоми Организация на обединените нации, ОССЕ и другите интернационалните организации за желанието на Украйна да приключи действието на Договора за дружба с Русия, както и основанията за неговото преустановяване.
В Украйна се чуха гласове срещу решението, като депутатът Вадим Рабинович предизвести, че то ще се отрази изключително мощно в търговията сред Украйна и Русия - с по-високи цени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР