Украйна е получила от Запада щурмови самолети Су-25 във вид

...
Украйна е получила от Запада щурмови самолети Су-25 във вид
Коментари Харесай

Тайно дали на Украйна 14 самолета СУ-25. Замесват България

Украйна е получила от Запада щурмови самолети Су-25 във тип на аварийни елементи, заяви американското издание Foreign Policy, което е една от двете медии с извънреден достъп до така наречен Международен координационен донорски център. В него 110 военни непрекъснато оказват помощ в следенето на оръжейните колета. За превозването им самолетите са били авансово разглобени в Източна Европа, пише  " Офнюз ".

„ Полевата група в Източна Европа, обвързвана с Европейското командване, е помогнала да бъдат разглобени руски самолети Су-25 и вертолети Ми-17, с цел да могат да бъдат изпратени в Украйна. “, твърди изданието.

Броят на доставените „ насипно “ самолети не е конкретизиран в информацията на Foreign Policy, само че малко по-късно профилираният полски портал за защита и въоръжение Defence24.pl написа, с позоваване на Nexta, че машините са 14 и са от " един от източноевропейските сътрудници ". Самолетите са стигнали до Украйна по суша.

Оръжието може да бъде доставено от подизпълнители или съединено от въоръжените сили на Украйна, оповестява английски боен служител. Работата се е усложнила сега, в който потребностите на Украйна от стрелково и ръчно оръжие са се разширили - да вземем за пример противотанкови ракети Javelin и зенитни Stinger (те разрешиха да бъде спряно настъплението на Русия към Киев), до самолети, танкове и друга военна техника.

Полша съобщи на Украйна на процедура целия си ресурс от аварийни елементи за Миг-29, Чехия – ударни хеликоптери Ми-24, Литва разгласи желанието си да достави бронетранспортьори, камиони и АТВ.

В известието на Foreign Policy донорът на руските Су-25 не е назван. Defence24.pl обръща внимание на обстоятелството, че броят на доставените самолети се покрива с този на въоръжение във Военновъздушни сили на Българската войска, която модернизира 8 от машините си в „ 558-ми авиоремонтен цех “ в Барановичи в Беларус. Обновлението струваше на българския поданик общо 85 милиона лв..

" Трябва да се означи, че единствената страна от НАТО, която към момента има или по-точно разполагаше със аероплан Су-25, беше България. Също така броят - 14 машини,  съответства на броя на машините във Военновъздушни сили на България (12 едноместни Су-25К и 2 двуместни учебно-бойни Су-25УБК).

Българският Су-25 беше оборудван с спомагателни информационни системи, по-модерни системи за навигация и IFF и приспособен за транспорт на ракети въздух-въздух Р-73 и резервоар за радиоелектронна битка. София нямаше задоволително пари да обнови целия си авиопарк. " - разяснява Defence24.pl.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР