Украйна е изпълнила почти 70% от задълженията си по Споразумението

...
Украйна е изпълнила почти 70% от задълженията си по Споразумението
Коментари Харесай

Украйна е изпълнила почти 70% от задълженията за членство в ЕС

Украйна е изпълнила съвсем 70% от отговорностите си по Споразумението за асоцииране с Европейския съюз (ЕС) и осъзнава нуждата от привършване на всички правни процедури за участие. В същото време, до края на годината украинските управляващи желаят да получат политическа изясненост от водачите на Европейски Съюз по отношение на идващите стъпки по този път.

Това сподели вицепремиерът по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина по време на откриването на информационната акция " Заедно сме Европа ", заяви " Укринформ ".

" Трябва да разберем какъв брой дълъг и сложен ще бъде пътят ни към участие в Европейския съюз, освен във връзка с договарянията. Наистина ще би трябвало да осъществим нужните съставни елементи за присъединение към Европейски Съюз. Имаме силата и желанието за това Единственото нещо, от което се нуждаем, е политическата изясненост във връзка с по-нататъшните стъпки ", сподели Стефанишина.
 Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз
Екологичен потенциал даде зелена светлина на Украйна и Молдова за статут на кандидат-членки за Европейски Съюз

Европарламентът одобри резолюция с 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се "

Тя напомни думите на президента Володимир за украинското общество, което сплотява повече от 90% от украинците. Той също по този начин дава сила на въоръжените сили на Украйна във войната.

" Ние не желаеме процесът на нашето присъединение към Европейски Съюз да бъде бюрократичен. Разбира се, ние като страна демонстрираме способността си да преминем през всички нужни правни процедури, свързани с участието, доколкото е допустимо, само че не желаеме Европейски Съюз да вкара този развой в администрация. Като се имат поради тези провокации, пред които е изправена Украйна, и фактът, че задължението на украинския народ и Украйна към правилата на демокрацията е явен, както и фактът, че сме изпълнили съвсем 70% на всички отговорности по Споразумението за асоцииране - всичко това ни дава опция да кажем, че не е належащо да ни правят оценка от нулата, а е належащо да вземем политически решения. Такава политическа изясненост желаеме да получим до края на годината. ", сподели вицепремиерът.

Припомняме, че на 23 юни държавните и държавните ръководители на на статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

Украйна, Молдова и Грузия аплайваха за участие в Европейски Съюз след началото на съветската инвазия на 24 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР