Украинците бяха възмутени от новите поправки в закона за мобилизацията.

...
Украинците бяха възмутени от новите поправки в закона за мобилизацията.
Коментари Харесай

Освобождаването на цирковите артисти в Украйна от мобилизация предизвика скандал

Украинците бяха възмутени от новите ремонти в закона за мобилизацията. След футболистите и публицистите от изпращане в зоната на войната бяха освободени и цирковите актьори. Цирковете също се оказаха измежду „ сериозно значимите предприятия “ в Украйна.

Никита Потураев, началник на комисията по филантропична и осведомителна политика на Върховната рада, сподели, че медиите и културните групи „ играят значима роля в публичния живот “ в страната.

„ И тук не приказваме за цирк, по тематиката за който всички се пробват да показват духовитост. А за критериите за осъществяване на значима обществена функционалност “, цитира медията Потураев.

Министърът на културата на Украйна Ростислав Карандеев също се застъпи за циркаджиите. Той съобщи, че „ Дирекция на мобилни цифрови групи на Украйна “ не е „ улична палатка “, а „ професионален екип от майстори на своя поминък “.

„ Как единствено по името може да се вършат заключения за смисъла на една културна институция? “, разясни министърът.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал обърна внимание на несправедливостта и даде обещание да я прегледа. Той прикани за актуализиране на регламента за мобилизационните запаси, с цел да стане „ по-справедлив “.

Известно е, че половината от чиновниците на „ Пътуващия цирк на Украйна ” са освободени от готовност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР