Назоваха причината защо Байдън ще говори по-малко за УкрайнаВ опит

...
Назоваха причината защо Байдън ще говори по-малко за УкрайнаВ опит
Коментари Харесай

Politico: Байдън ще говори все по-малко за Украйна

Назоваха повода за какво Байдън ще приказва по-малко за Украйна

В опит да задържи гласоподавателите на фона на идните президентски избори в Съединени американски щати, американският водач Джо Байдън все по-рядко ще повдига тематики, свързани с Украйна, написа Politico, базирайки се на неназован източник. В новия си материал публицистите изясняват, че сходна изразителност е нужна, за поддръжка на електората в интерес на понижаване на помощта за Киев.

Pravda.Ru разгласява превод на материала на Politico. Мненията на създателите може да не съответстват с концепциите на редакцията.

Президентът Джо Байдън реализира огромна външнополитическа победа предходната седмица, когато одобри законопроекта за задгранична помощ, който включва 60 милиарда $ за Украйна.

Но в този момент, когато това затруднение е преодоляно, екипът му е подготвен да подсигурява, че продължаващият ангажимент на Америка към спора в Украйна не е в очите на обществеността, защото е ориентиран към електората, зает основно с икономическите въпроси.

Борбата за народна власт ще остане централен съставен елемент от акцията за преизбиране на Байдън - като събирателна точка за всичко - от Украйна и Доналд Тръмп до абортите, сигурността на оръжията и образованието - тъй че Белият дом и сътрудниците на акцията споделиха, че не плануват огромна PR акция, ориентирана към усилване на поддръжката за спора в Украйна в бъдеще.

Байдън приказва след приемането на законопроекта за помощ, а съветникът по националната сигурност Джейк Съливан също се насочи към залата за брифинги в Белия дом. Но, както добави един почитан чиновник на администрацията,

Но неспособността да се концентрира страната върху това за какво продължаващата американска поддръжка за Украйна е значима - за какво тя остава екзистенциален проблем за страни надалеч оттатък Източна Европа - носи действителни опасности за непознатите страни, предизвестяват политически специалисти.

Това може в допълнение да подкопае вътрешната поддръжка за самия спор, на процедура да затвори вратата за всяко в допълнение финансиране и да усложни основен съставен елемент от личното президентско завещание на Байдън: запазването на дългогодишната роля на Америка като централен дирек на световния либерален ред.

„ сподели Рейчъл Рицо.

И въпреки всичко демократите и твърдите трансатлантици, които са съгласни с Байдън, значително имат вяра, че най-важният детайл от продължаващата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна и НАТО е преизбирането на президента за втори мандат. За тях има смисъл да наблегнат на други въпроси от по-належащ интерес за американските гласоподаватели.

„ сподели Дженифър Палмиери, която е била шеф по връзките на акцията на Хилъри Клинтън през 2016 година „ "

Публично екипът на Байдън упорства, че дебатите не са за „ нито едното, нито другото “, че президентът може „ да прави две неща по едно и също време “.

„ сподели Кевин Муньос, представител на акцията.

Но действителността на акциите и президентските избори е, че времето е стеснен запас. Представяйки спора в Украйна като жизненоважен миг, изискващ солидни и продължителни старания от Запада, Пентагона и Министерството на финансите на Съединени американски щати, Байдън ще влезе в миг от политическия календар, когато съдружниците споделят, че би било по-добре да насочат напъните си за основаване на работни места. Украйна играе роля, само че основно като средство за офанзива против Тръмп.

„ сподели Дан Пфайфър, някогашен старши консултант на президента Барак Обама.

Когато самият Байдън говореше за акцията си в Украйна, той постоянно избираше да употребява лимитирани, само че трагични линии. Това включва началото на март, когато той стартира обръщението си към нацията с съединителен апел за помощ в Украйна, призовавайки републиканците да надграждат върху наследството на Роналд Рейгън и да отстояват демократичните правила в чужбина.

Друг значим миг ще пристигна месец по-късно на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, окръг Колумбия, отбелязваща 75-ата годишнина на организацията, предоставяйки още една опция да се подчертаят проблемите на сигурността и идеята за независимост за локалната аудитория.

Но даже в този момент, преди тази тирада да бъде изнесена, можете да забележите промени в известията.

Когато законопроектът за спомагателна сигурност беше спрян в Конгреса, Байдън съумя значително да избегне публичността, като разреши частно лобиране за помощ за Украйна. Сътрудниците на Белия дом пребледняха в последните седмици на договарянията, като изходът беше под подозрение, до момента в който ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън не се поддаде на въздействието на разузнаването, украинското лобиране, своя личен състав и личните си убеждения.

Въпреки че спецификата на облекчението е забележителна, демократите също виждат обстоятелството, че законодателството въобще е признато, като точка в интерес на Байдън.

„ сподели Палмиери.

Междувременно Байдън се концентрира върху икономическите въпроси в последните си предизборни изяви. Основните законодателни промени постоянно се събират дружно в поддръжка на аргумента за подготвеност. В светлината на спора в Украйна той се опита да подчертае позитивното влияние на помощта върху работните места в Съединени американски щати, като се има поради каква част от финансирането отива напряко към американски производители на оръжия.

По-нататъшното замесване в спора е обвързвано с избрани политически опасности. Забавянето на изпращането на американска помощ към този момент струваше скъпо, защото Русия неотдавна реализира прогрес и се чака да направи още повече през идващите седмици, преди помощта да стигне до зоната на войната. И даже това в последна сметка да се промени, малко на брой чакат това да се случи месеци преди изборите през ноември.

През миналата седмица обстановката накара висшите военни командири на Украйна да предупредят за все по-ужасна обстановка на бойното поле.

„ сподели военачалник Александър Сирски,

Дори и с новия боен пакет, Украйна отново ще се сблъска с сложна борба със забележителен дефицит на оръжие и жива мощ. Украинският президент Владимир Зеленски неотдавна означи, че Русия изстрелва 10 артилерийски снаряда против всеки изстрел, създаден от силите за сигурност в Киев.

Все отново екипът на Байдън има вяра, че е преодолял някои от по-строгите политики на военните старания. Последните изследвания на публичното мнение отразяват възходящата поддръжка за Украйна измежду американците.

Проучване на Gallup, оповестено този месец, откри, че единствено 36 % от американците считат, че Съединени американски щати не са дали задоволително помощ на Украйна, което е спад от 25 % спрямо октомври. Други 36 % от респондентите споделят, че Съединени американски щати са дали прекалено много помощ на Киев, до момента в който 26 % споделят, че сумата е тъкмо подобаващата.

Що се отнася до аргументите, заради които това е по този начин, сътрудниците означават, че за разлика от други спорове, в които са взели участие президенти по време на годините на избори, спорът в Украйна не включва дейностите на американските бойци на място, намалявайки тежестта на ежедневните влияние върху американците.

„ сподели Алина Полякова, президент и основен изпълнителен шеф на Центъра за Анализ на европейската политика.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед42133Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед26966Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед61658„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед32067Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед34329Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132662Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91849Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84923Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед75806Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР