Украинското посолство в Берлин поиска от германското правителство допълнителни доставки

...
Украинското посолство в Берлин поиска от германското правителство допълнителни доставки
Коментари Харесай

Украйна поиска от Германия танкове, оръдия, дронове, кораби

Украинското посолство в Берлин изиска от немското държавно управление спомагателни доставки на оръжие, които да оказват помощ на Киев да се оправи с съветското настъпление, съобщи ДПА.

През седмицата след началото на спора държавното управление на канцлера Олаф Шолц се отхвърли от мощно ограничаващата си политика за експорт на оръжия и позволи директни доставки на оръжие за Украйна. Берлин към този момент изпрати 1000 противотанкови оръжия и 500 ракети земя-въздух " Стингър ". Работи се и по проекти за изпращането на 2700 ракети " Стрела ", създадени в някогашната Германска демократична република, само че те не са доказани.

Исканията на посолството са включени във вербална нота до канцлерството, външното министерство и министерството.

" Поради извънредно напрегната обстановка в региона на сигурността, дължаща се на продължаващата съветска експанзия, украинското държавно управление желае това искане да бъде обработено и да получи позитивен отзвук допустимо най-бързо ", се споделя в нотата. Киев акцентира, че съветският президент Владимир Путин е почнал " война на заличаване " против Украйна, като употребява усъвършенствани съвременни оръжейни системи, в това число неразрешени оръжия като касетъчни бомби.

" По този метод Руската федерация нарушава съществено интернационалното филантропично право ", се споделя в нотата, с дата 3 март, до която ДПА е получила достъп. В нея силите на Москва се упрекват в осъществяване на " голям брой военни закононарушения ".

Списъкът с оръжия на украинското посолство включва танкове, бойни машини за пехотата, артилерийски и зенитни системи, бойни и поддържащи хеликоптери, бойни и разследващи дронове, транспортни самолети и бойни кораби. Оръжията са " нужни незабавно ", съгласно нотата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР