Украинското министерство за интеграция на временно окупираните територии обяви публикуването

...
Украинското министерство за интеграция на временно окупираните територии обяви публикуването
Коментари Харесай

Киев публикува карта на минните полета в Украйна

Украинското министерство за интеграция на краткотрайно окупираните територии разгласи публикуването на " интерактивна карта на евентуалната минна заплаха " . Картата може да бъде прегледана онлайн посредством мобилно приложение или непосредствено в браузъра.

Когато се изтеглят от окупираните украински селища , съветските войски постоянно минират територията им, с цел да забавят настъплението на преследващата ги украинска войска.

Освен това от освободените градове и села в Украйна се оповестява за оръжия, съоръжение и муниции , оставени небрежно от отстъпващата съветска войска, които също съставляват допустима риск, в това число и за цивилното население.

За да сплоти двете, министерството работи с по-широкия термин " взривни рискове ".

" С цел да се защищити обществеността от рисковете, свързани с минните рискове в Украйна, беше основана интерактивна карта на регионите, които евентуално могат да бъдат нечисти ", се споделя в изказване на министерството.
 Руските окупатори са минирали и детски играчки в Херсон
Руските окупатори са минирали и детски играчки в Херсон

Операция на украинските сапьори

Уточнява се, че на интерактивната карта са маркирани местата, където към този момент са открити или има възможност да бъдат открити взривни предмети, представляващи опасност за живота и здравето на жителите.

Интерактивният темперамент на картата значи, че тя може да се употребява за картографиране на открити самоделни взривни устройства, както и могат да бъдат предизвестени съответните служби, а сапьорите могат да бъдат извикани на мястото на случая.

В последните дни на предходната година бе обявено, че трима сапьори от украинската работа за изключителни обстановки, до момента в който са работели в Херсонска област. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР