Украинският военен от български произход Александър Кардашов е в руски

...
Украинският военен от български произход Александър Кардашов е в руски
Коментари Харесай

Етнически българин е в руски плен от първия ден на войната в Украйна

Украинският боен от български генезис Александър Кардашов е в съветски плен от първия ден от пълномащабната инвазия на Москва против Украйна, съобщи БТВ

На 23 февруари 2022 година към 16 ч. служителят на украинските Гранични войски постъпва на промяна на Змийския остров в Черно море. Няколко часа по-късно родината му е атакувана по суша, въздух и море.
 

Това е последният ден, в който майка му Татяна Кардашова, брачната половинка му, която също се споделя Татяна и шестмесечният му тогава наследник Димитър го виждат.  

„ На 24 февруари те бяха взети в съветски плен. В началото го обкръжиха с корабите и им предложиха да се предадат. Тези 25 индивида от Змийския остров още се намират в плен. Та са и българи и от Молдова “, сподели майката на Александър.

Синът на Александър е на три години и в никакъв случай не е виждал татко си.

„ От това, което видях – той не е здрав. Той просто не приличаше на себе си. Човекът, който беше преди и индивидът, с който приказвах на тази онлайн връзка, бяха двама разнообразни мъже. Той е стар с 10 години “, споделя брачната половинка му.

Останалите граничари от Змийския остров също са пленени, като част от тях по-късно са разменени против пленени съветски бойци. Но останалите, както и хиляди други украински мъже, са в съветски затвори и през днешния ден.

Докато търсят поддръжка в България, околните на пленените намират Рита Шаганене. Тя е от Литва, само че е приключила българска лингвистика и живее във Варна. Рита е брачна половинка на свещника от храма „ Св. Николай Чудотворец “ Василий Шаган, който от своя страна е бесарабски българин.

Рита стартира следствие за броя на пленниците българи. Село по село в Бесарабия.

„ Те бяха доста учудени от моя въпрос – споделиха ми, че към този момент намират 20 индивида, измежду които има и трима гагаузи, само че ми споделиха, че към този момент са ревизирали единствено 10% от своите описи, тъй като те не се разделят по генезис “, разяснява Рита.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР