Австрия ще деблокира средствата за Агенцията на ООН за подпомагане

...
Австрия ще деблокира средствата за Агенцията на ООН за подпомагане
Коментари Харесай

Австрия ще деблокира средствата за Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци

Австрия ще деблокира средствата за Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (УНРВА), които бяха краткотрайно спрени след изказванията, че чиновници на организацията са взели участие в нападенията против Израел от 7 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Решението на австрийското държавно управление идва, откакто УНРВА показа проект за деяние за по-добро гарантиране на нейната безпристрастност, усилване на вътрешните инспекции и възстановяване на метода, по който се следят чиновниците ѝ.

В бюджета за тази година са планувани средства в размер на 3,4 милиона евро (3,7 милиона долара), като първото заплащане би трябвало да бъде осъществено през лятото. 

Австрия бе измежду страните, замразили средства в размер на общо към 450 милиона $ (414 милиона евро), откакто Израел насочи обвинявания против 12 чиновници на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци, че са взели участие в ръководеното от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " нахлуване, провокирало последвалата война в линията Газа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР