Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че Донецка област в

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че Донецка област в
Коментари Харесай

Зеленски: Стотици руснаци умират в региона на Донецк всеки ден

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи нощес, че Донецка област в източната част на страната остава " епицентърът " на боевете и стотици руснаци умират всеки ден, съобщи Ройтерс.

" Донецка област остава епицентърът на най-голямото безумие на окупаторите ", съобщи Зеленски в своето вечерно видео послание. " Стотици от тях умират всеки ден. Земята пред украинските позиции е покрита с телата на окупаторите ", добави той.

Градовете Бахмут и Авдеевка са в центъра на най-тежките сражения в Донецка област.

Зеленски също по този начин се разгласи за по-тесни връзки с Израел в региона на сигурността, като съобщи, че двете страни са изправени пред сходни закани. " Мисля, че за всички е ясно на какво натъртва Украйна и какъв брой натъртва на сигурността Израел ", сподели Зеленски след диалог с Бенямин Нетаняху, който завоюва изборите в Израел предходната седмица. " Вярвам, че можем доста да укрепим нашите страни, изключително като се има поради, че заканите, пред които сме изправени, са свързани ", добави той.

От няколко седмици Зеленски насочва апели към Израел да даде на Украйна оръжия, изключително системи за противовъздушна защита.

Зеленски съобщи и че не изключва опцията собствеността на още огромни компании да бъде конфискувана в интерес на страната. " Не изключвам по-нататъшни сходни решения ", сподели украинският президент, часове откакто държавното управление разгласи, че е поело контрола върху акциите на пет огромни компании. Той съобщи, че някои от петте компании даже не са осъществявали активност. " Сега всички те ще работят. За защитата. За ремонт и възобновяване на съоръжение, за обезпечаване на отбранителните потребности, работа по възобновяване на нашата инфраструктура ", сподели Зеленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР